Kon. HFC - AFC met verslagen en TV samenvatting

Kon. HFC – AFC 0-0

Vandaag het treffen tegen onze vrienden uit Haarlem, de Koninklijke HFC.
Samen 270 jaar voetbal in Nederland!
Rijke historie en succesvol op veel gebied. Of het nu traditie is, de vrienden die er verkeren of de prestaties op het veld, wij zijn beiden jong en springlevend.
Altijd een meer dan hartelijk ontvangst aan de Spanjaardslaan waar een vaste kern aanwezig is die zo’n Haarlemse middag meer dan gezellig maakt.

Wat voor wedstrijd zal het worden? 4 punten verschil bij de start en wij weten dat de Reds het altijd lastig hebben zoals ook is gemeld door Machiel van der Woude in de voorbeschouwing.
Trainer Gertjan Tamerus brengt een team in het veld met best een aantal nieuwe gezichten, zijn veel spelers vertrokken en hij zal het begin van het seizoen nodig hebben om zijn team te ‘kneden’. Ook onze nieuwe trainer, kind van de club Benno Nihom en zijn grote staf hebben een aantal nieuwe spelers in de gelederen en ook hij is nog op zoek naar de juiste speelwijze en kracht van deze selectie.

Uiteraard kan ik een lang verhaal houden over de wedstrijd, zijn toch 90 minuten en een beetje extra, maar wat er vandaag gebeurde had veel weg van een spel Stratego. De vlag werd bewaakt en omgeven door bommen die lastig weg te werken waren. Het speelterrein speelde zich af om het midden van het bord en de inventiviteit was er vandaag niet voldoende. HFC speelt eigenlijk al jaren dit systeem en AFC probeert met een aanvallender systeem de achterste linie te ‘breken’. Vandaag had AFC haar speelstijl aangepast aan dat van de Koninklijke en werd er gespiegeld op het veld en was de weg naar de vlag eigenlijk voor beide teams onbereikbaar. Hoogtepunt was een splijtende voorzet van Dalian Maatsen na 25 minuten in de eerste helft die de inkomende Splinter de Mooij wist te vinden. Zijn technisch mooie kopbal plaatste hij kneiterhard links van doelman Michaelis op de paal. De hoop was bij de Amsterdamse supporters dat dit de wedstrijd een beetje zou openbreken en er een linie meer naar voren gespeeld zou worden, maar op een paar schermutselingen voor de goals na werd de rust bereikt.
Wij waren het erover eens. Er werd nog best aardig gevoetbald, maar de instelling van beide teams gaf aan dat men vandaag niet wilde verliezen en als je eerlijk bent, begrijp ik dat van de onzen ook nog wel met de resultaten die hier eerder werden geboekt.

De tweede helft was eigenlijk een afspiegeling van de eerste. Tikkie breed, tikkie naar link en rechts, maar de weg naar voeren werd sporadisch gevonden. Het eerste schot op doel van Melvin Platje kon ik noteren in de 62ste minuut. Het bleef zoals het was begonnen, 0-0.

Een resultaat geboekt, een punt mee naar Amsterdam, maar helaas werd het publiek vandaag geen winnaar ondanks de gezelligheid na afloop.

Zaterdag 24 september komt Jong Sparta op bezoek die OFC met 6-0 naar huis stuurde.
Maar tussendoor woensdag nog een kwalificatieronde voor de KNVB Beker thuis tegen Staphorst, aanvang 20:00 uur.   

Kom ons team aanmoedigen, ze hebben het nodig.

Opstelling: Gijs van Zetten, Gevero Markiet, Dalian Maatsen, Cody Claver, Melvin Platje (Tim Linthorst 89ste), Milan Hoek, Raily Ignacio (Heti Soufiane 72ste), Guus van Weerdenburg, Splinter de Mooij (Kenny Teijsse 72ste) , Djuric Ascencion (Segun Owobowale 72ste), Joel Tillema 

Ronald Koster

Onderstaand verslag is uit Metropool Sport De Telegraaf door Benny Ruff

AFC en Kon.HFC blijven steken op een gelijkspel: 0-0

HAARLEM. Wedstrijden in Haarlem tussen Koninklijke HFC en AFC zijn duels die de Amsterdammers niet liggen. Waarom niet? De formatie uit de hoofdstad heeft in Haarlem nog nooit gewonnen. Alle duels in het verleden – Topklasse en Tweede Divisie – gingen verloren. Afgelopen zaterdag troffen beide traditierijke clubs elkaar weer in de Spaarnestad. Opnieuw kon AFC niet winnen. Maar er werd ook niet verloren. Het bleef 0-0.

Na afloop gaf AFC-trainer Benno Nihom aan best tevreden te zijn met dat ene punt. ,,Ik kan er wel mee leren leven. Kon.HFC uit is gewoon een lastige wedstrijd. Ik denk dat we dit op een goede manier hebben afgesloten. De Haarlemmers spelen het spelletje gedisciplineerd. Kijk, als wij geen goals maken, moeten wij zorgen dat wij de wedstrijd niet verliezen. En dat is gebeurd. Ik denk dat de 0-0 daarom een terechte uitslag is”, aldus Nihom.

Het was niet heerlijk toeven op het complex van ‘de Koninklijke’. De koffie en Italiaanse pasta die in de rust werden geserveerd door een bijzonder vriendelijke gastvrouw, vielen weliswaar in de smaak, het spel dat beide ploegen lieten zien, viel echter zwaar tegen. AFC had vóór rust het meeste balbezit, maar de Haarlemmers kregen de betere kansen. Een keer was de ploeg van Nihom dicht bij een goal. Splinter de Mooij raakte de paal. Verder waren er enkele mogelijkheden voor onder meer Joël Tillema, de scherpte ontbrak bij hem om doeltreffend te zijn. In de tweede helft ging het qua spel bij ‘de Reds’ wel wat beter, maar kansen waren amper op één hand te tellen. Kon. HFC daarentegen probeerde met counters toe te slaan en was bijna succesvol. Goed werk van doelman Gijs van Zetten voorkwam erger. Van Zetten keept al weken ijzersterk en lijkt als ‘slot op de deur’ in de line up van AFC een blijvertje. 

AFC heeft na de remise tegen Kon. HFC zes duels achter de rug in de Tweede Divisie. Een keer werd er verloren, drie keer gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld. Nihom: ,,In deze competitie zitten de clubs aardig dicht bij elkaar. De verschillen zijn onderling ook niet zo groot. Elf punten hebben wij nu bij elkaar gesprokkeld. Het is geen slechte score, nee, ik denk dat wij hiermee goed op weg zijn."

Ook Joël Tillema vindt dat de onderlinge krachtsverhoudingen van de clubs in de Tweede Divisie heel miniem zijn. Tillema: ,,Het zit vrij 'close', ja. Als je over favorieten spreekt, die kans maken op de titel? Dan kan ik zo wel wat clubs noemen. Het is niet alleen Katwijk en AFC, er komen veel meer clubs daarvoor in aanmerking. Deze competitie is gewoon zwaar. Als je een keer als team verzaakt in een wedstrijd, dan ga je het schip in. Ook al speel je tegen een ploeg onderin. Daarom moet je steeds bij de les zijn.”

Hij vervolgt: ,,Tegen Kon.HFC hebben we het vaak lastig. Ze spelen gegroepeerd en met discipline, we kunnen dat moeilijk doorbreken. Ik denk dat dit gelijkspel voor ons daarom de juiste uitslag is. Deze week moeten we doordeweeks weer aan de bak. Woensdag nemen wij het op voor de beker tegen Staphorst, dan volgt komende zaterdag competitievoetbal tegen Jong Sparta.” 

AFC kan z’n borst weer nat maken.

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier

Woensdag 21 september om 20:00 uur speelt AFC thuis tegen Staphorst voor de KNVB Beker kwalificatieronde.