Kon. HFC - AFC 2 - 0 met verslag en foto's

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting:

Onderstaand verslag is overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl

AFC staat ook bij Koninklijke HFC weer met lege handen
AFC kan in 2017 maar niet winnen en zo slinkt de veilige marge die de ploeg van Ton du Chatinier voor de winterstop had opgebouwd als sneeuw voor de zon. In Haarlem werd met 2-0 verloren van Koninklijke HFC en dus staat de teller na zes wedstrijden in 2017 op nog maar een enkel puntje.
Na het gelijkspel tegen UNA (2-2 op 5 februari) werd er maar liefst vijf keer verloren. Katwijk (1-0), Jong Vitesse (2-6), Lienden (1-3) en Jong AZ (0-1) afgelopen woensdag zorgen inmiddels voor een zeer pijnlijke reeks. Afgelopen week maakte Du Chatinier, nadat hij zijn contract met een jaar had verlengd nog geen zorgen. Wel beaamde hij dat er toch wel weer eens gewonnen moet worden, want het gat met de degradatieplaatsen werd toch wel snel kleiner. Dat gat is sinds vandaag weer een stuk kleiner geworden. Op TEC, de tegenstander van komend weekend, is de voorsprong nog maar zes punten. De ploeg uit Tiel staat vijftiende een plek die aan het eind van het seizoen degradatiewedstrijden betekent.
Tegen HFC kreeg AFC nog wel de eerste kansen, maar het was doelman Tom Boks die de Amsterdammers van het scoren wist af te houden. AFC, verrassend genoeg met Mark van den Boogaart in de basis, ontsnapte vlak voor rust toen Tamerus  net naast kopte.  De Amsterdammers werden na rust afgetroefd op inzet en felheid. Eerste werd Kevin de Visser (ex-Ajax) nog afgestopt door doelman Sándor, maar na een uur spelen was het wel raak.  Op aangeven (vrije trap) van Tamerus kopte Koen Beeren de 1-0 binnen. Sándor hield AFC daarna in de wedstrijd door Jeffrey Sam-Sin van score af te houden. Tien minuten voor tijd viel de terechte tweede treffer toen Carlos Opoku uit een corner van Sam-Sin binnen (2-0)
AFC zakt door de nederlaag naar de negende plaats en ziet HFC naderen tot op drie punten. .

Opstelling AFC: Laszlo Sandor, Marin Willemsen, Sam Nijpels, Koen Bosma (55. Pieter Koopman), Mark van den Boogaart (67. Matthijs Jesse), Melvin Grootfaam, Tom van den Brink, Magid jansen, Teun van Zweeden, Johan Kulhan

 

Onderstaand verslag is overgenomen uit De Telegraaf

AFC mist knokkers
AFC zit na de winterstop in een vrije val en dat zet zich na de 2-0 nederlaag bij Koninklijke HFC door. Hoe komt de Amsterdamse Tweededivisionist hieruit?
Koen Bosma was na het verlies tegen de Haarlemmers vrij helder. „We hebben op dit moment jongens nodig die er voor willen gaan, die het toonbeeld zijn van onverzettelijkheid. Knokkers dus in de ploeg. Mooi voetbal is in dit stadium niet belangrijk. Punten pakken en weer een wedstrijdje winnen. Daar draait het nu om”, aldus de AFC’er.
De 26-jarige aanvaller was gistermiddag in de provinciehoofdstad één van weinige lichtpuntjes bij AFC, die bereid was om de beuk erin te gooien. Het harde werken leverde hem na rust een hamstringblessure op, waardoor Bosma halverwege de tweede helft moest uitvallen. „Dit gaat weer enkele weken duren. We hebben al wat spelers in de lappenmand zitten. Natuurlijk is het hartstikke vervelend dat we na de winterstop nog niet een keer hebben gewonnen, maar we moeten het ook niet erger maken dan het is.”
Ton du Chatinier, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, beaamt dat zijn ploeg op dit moment knokkers nodig heeft. „Strijd en vertrouwen, daar gaat het om. Dat is niet zomaar verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Het zal echt van die gasten zelf moeten komen”, blijft de AFC-trainer hoopvol.

Kon.HFC-AFC 2-0 (0-0). 1-0 Beeren, 2-0 Opoku.

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier