Kon. HFC - AFC 0 - 2

Kon. HFC en AFC spelen aantrekkelijke oefenwedstrijd

Na de eerder gespeelde en gewonnen oefenwedstrijden tegen derde klasser TAC’90 (3-0) en Topklassers Katwijk (7-2) en FC Lisse (2-1) stond de wedstrijd tegen Kon. HFC op het programma. Op het even mooie als gezellige complex van de Koninklijke werd het in alle opzichten een heerlijke zomeravond. Zo was de ontvangst  door voorzitter Gert-Jan Pruijn, secretaris Bert Vermeer en bestuurslid Hein Hoes bijzonder gastvrij. Wij bewonderden het prachtige, veelkleurige Jaarboek van HFC, samengesteld door Bert Vermeer, met alle actuele ‘ins en outs’  van de oudste voetbalclub van Nederland. In de gesprekken ging het o.a. over de grote sportieve ambitie van HFC en de warme band tussen HFC en AFC. Afgesproken werd  om te proberen vanaf heden jaarlijks een tweekamp te organiseren tussen alle teams van beide clubs, van jong tot oud. Binnenkort gaan de besturen rond de tafel om dit spektakelstuk handen en voeten te geven.

 

Hoofdmoot van deze avond was uiteraard het treffen tussen  HFC  1 en  AFC 1. Omdat het hoofdveld nog niet beschikbaar was werd gespeeld op een bijveld met kunstgras. Op een naast gelegen kunstgrasveld speelden HFC 2 en AFC 2 tegen elkaar, een wedstrijd die in 5-2 winst eindigde voor AFC, o.a. door 3 goals van Ronnie van Es.
Vooraf aan de wedstrijd van ons eerste werd een minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van Prins Friso.
AFC kon deze avond niet beschikken over de licht geblesseerde Sjoerd Jens, Marien Willemsen en Daan Sutorius en de zieke Enrico Patrick, als ook Rogier Wissink en Pepijn Veerman, die al langer geblesseerd zijn. Trainer-coach Willem Leushuis startte met de volgende basis:Youssef  el Abdallaoui, Laurens Samsom, Magid Jansen, Geoffrey Galala, Guido Moelee, Duncan van Moll, Mitchel Theuns, Rajendro Halman, Tim Wulffraat, Pepijn Kluin en Joshua Patrick.

HFC-trainer Pieter Mulders (bij AFC bekend als speler van FC Hilversum) kon o.a. beschikken over de oud AFC’ers Carlos Opuku, Jeffrey Sam Sin en Giorgio  Berkleef. In de eerste helft waren de verhoudingen in het veld redelijk in evenwicht. De beste kansen waren wel voor AFC, maar de afwerking liet een beetje te wensen over. 0-0 bij rust.

 

Direct na de thee kwam AFC goed weg toen HFC de bal op de lat deponeerde. Daarna was AFC duidelijk sterker en kwam het doel van Adalloui nauwelijks meer in gevaar. Tim bekroonde zijn goede spel met een fraaie openingstreffer, waarna de inmiddels ingevallen Joost Heij doeltreffend 0-2 aantekende. Hoewel er nog enkele kansen waren op een hogere uitslag bleef het daarbij. HFC, dat vorig seizoen jammer genoeg net te kort kwam voor promotie naar de Topklasse, wisselde net als AFC er in de tweede helft er op los (bij AFC kwamen ook Wibout de Vetten, Jasper de Haer en Wout Meulemans in het veld), onderstrepend dat het hier in de eerste plaats een oefenwedstrijd was die de trainers inzicht moet bieden hoe het beste de competitie in te gaan. Na afloop bleken de trainers in dit opzicht tevreden. Het behoorlijk opgekomen publiek had ook niets te klagen want onderleiding van oud-eredivisie scheidsrechter Ruud Bossen was een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.

 

Zaterdag aanstaande speelt AFC de laatste oefenwedstrijd in en tegen Spakenburg. De wedstrijd op 17 augustus begint om 14.00 uur.

 

MvdW