Koen Bosma wil weer snel aan de slag bij “The Reds”

Door Hennie van de Weerd

Als het aan Koen Bosma ligt sluit hij weer snel aan bij de selectie. Vorige week was het schrikken geblazen toen hij werd getorpedeerd door WKE doelman Raymond Beukeveld, net voor het rustsignaal. Daan Sutorius schoot de penalty feilloos in. Beukeveld kon er terecht af met rood. AFC won vervolgens met 1-4.

Bosma: "Ik pikte een verkeerde terugspeelbal op en Beukeveld liep dwars door me heen. Ik denk dat als zo’n overtreding op het middenveld had plaatsgevonden je zeven/acht wedstrijden krijgt. Nu begon hij ook nog te klagen dat de rode kaart en de penalty te streng waren gestraft. Naar mijn mening was de rode kaart en de penalty terecht. Kijk maar naar de tv beelden dan zie je gelijk dat hij te laat is”. Bosma had er weinig aan want voor hem was het einde verhaal. Hij wist gelijk dat het mis was.

Bosma zelf: "Het voelde echt heel vervelend aan. Ik kon direct daarna ook niet meer lopen. Normaal ebt de pijn dan wel een beetje weg maar die is de eerste dag vrijwel constant gebleven". Zes weken dus om te herstellen? ‘Ja, ik hoorde dat ook. Ik ben de afgelopen week heel veel vooruit gegaan. Ik hoop dan ook dat ik wat eerder kan herstellen en weer snel kan aansluiten bij de groep. Het belangrijkste is dat al het vocht eruit gaat, voor zover dat kan natuurlijk. Ik verwacht dat dat volgende week zover is en dat ik dan met de fysio van de club stappen kan gaan maken en kan beginnen met loopoefeningen. Als dat voorspoedig verloopt  kan ik weer gedeeltes met de groep mee gaan doen. Als dat moment komt schiet het al weer een stuk op. Uiteindelijk wil ik weer zo snel mogelijk spelen".

Het avontuur bij AFC is dus voor Bosma voorlopig even op een zijspoor belandt. Bosma was zo goed als zeker weer behoorlijk op niveau gekomen na zijn avontuur waar hij drie landen aandeed. Na Cambodja en Vietnam volgde het laatste station Australië. Australië was hem het best bevallen. Bosma heeft helemaal geen spijt van zijn avontuur in het buitenland want dat was een unieke kans om dat mee te maken”.

Bosma: "Toen ik weer in Nederland terugkwam ging het gelijk heel goed. Het niveau is hoog. Dat komt omdat er bij AFC altijd gevoetbald wordt. Ik wil ook altijd voetballen. In het buitenland was het spelletje heel anders dan hier in Nederland. Als je dan weer lekker in het Nederlandse spel kan inpassen, ja, dan voelt dat echt als een warm bad. Dan heb je eigenlijk nooit last van aanpassingen en zeker niet bij een club als AFC. Ik hoop dat het allemaal vlotjes verloopt met mijn blessure. Vanaf de kant gezien vind ik dat niets. Je wilt voetballen want daar gaat het uiteindelijk om bij mij”.