KNVB Beker: SHO - AFC op 28 augustus

Woensdag as. speelt AFC om acht uur in de eerste ronde van de KNVB beker tegen eersteklasser SHO uit Oud Beiierland.
Steeds Hoger Op Oud Beijerland is een grote gerenommeerde vereniging in de regio Rotterdam.

Jarenlang was het een stabiele hoofdklasser met een uitstekende jeugdopleiding en mooie accommodatie.
Door vele interne strubbelingen ging het sportief bergafwaarts en belandde SHO tot voor kort in de tweede klasse. In de tweede klasse ging er met de komst van de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk een frisse andere wind waaien. In zeer kort tijd werd de sportieve opmars ingezet en promoveerde SHO als kampioen naar de eerste klasse. Vorig seizoen werd er verdienstelijk geëindigd in het linkerrijtje.

De ambities van SHO reiken echter verder en men wil op korte termijn naar de hoofdklasse en misschien ooit naar de Topklasse.
De versterkingen die zijn aangetrokken getuigen van grote ambities en verplichten bijna tot een kampioenschap of promotie dit seizoen. 
Naast de nieuwe doelman Kuipers, werden topscoorder van de zaterdag aller tijden (samen met Dennis vd Meegdenburg) Henk Roeland en  Joshua Brard  weggeplukt bij topklasser sv Capelle. Giovanni Klaverweide werd gehaald bij Kozakken Boys. Maar de belangrijkste en meest verassende aankoop wat toch wel ex prof Rogier Molhoek. Daarnaast beschikte het team al over de grillige Geert Bakker die al jaren topscoorder is en ook de meeste assists op zijn naam heeft.
Al met al heeft het ambitieuze SHO een hoofdklasse waardig team dat jl zaterdag in de districtsbekerwedstrijd tegen de tophoofdklasser RVVH verdiend gelijk speelde.

Voor AFC wordt dit een zware opdracht en het team zal alles uit de kast moeten halen om het strijdlustige SHO aan de kant te zetten.
Rogier Wissink, Pepijn Veerman, Daan Sutorius, Joshua Patrick, Wout Meulemans en Marien Willemse zijn niet inzetbaar.
 
De winnaar mag de volgende ronde thuis tegen FC Groningen spelen op 25 of 26 september.

W.L.

Zie voorbeschouwing van SHO: klik hier