Kienen 2017 Een geweldig feest!

Door omstandigheden is het kienen van 22 december nu pas geplaatst.

Het hing al weken in de lucht; posters werden verspreid, ze hingen door het gehele clubgebouw, er werd door diverse elftallen al gefluisterd en gemompeld…wanneer is er weer kienen? Joop, Peter en Danielle werden bijna iedere dag gek gevraagd: kunnen we een tafel reserveren”?

Ja, fijne AFC’ers, 22 december jl werd er weer gekiend en hoe…het was weer een “gekkenhuis” met heel veel AFC vrienden (bijna 260 deelnemers)  waren we onder elkaar om dit grote feest te vieren. Het is een prachtige, unieke traditie voor jong en oud en wat hebben we weer vreselijk gelachen en genoten met z’n allen.

Het thema was dit jaar het Nederlands elftal en het niet plaatsen voor het WK maar wij (AFC) hebben ons wel geplaatst voor het “KIENEN”… s ’morgens vroeg heeft de kiencommissie alles wat oranje was uit de kast getrokken want werkelijk het gehele clubhuis kleurde oranje… er hing bijna 1 kilometer aan oranje vlaggetjes van voor tot achter.

Vanaf 18:30 kwamen de 1e kieners al binnen stromen alwaar ze door Joop en medewerkers werden onthaald op een heerlijk warm buffet. Langzaam liep de zaal vol en kon het feest beginnen.

Rond 20.15 uur werd het eerst even stil in het clubhuis… want zagen ze dat nou goed allemaal op het grote beeldscherm? Een prachtige film (regisseur Laurens Bianchi) met mooie beelden van het Olympisch stadion en waarachtig daar staat de complete kiencommissie uit volle borst het Wilhelmus te zingen op de middenstip van dit prachtige monument…ze stonden in een scrum en riepen: wat gaan we doen? “KIENEN” riepen ze uit volle borst.

De tune (toon) was gezet en onder de muziek van de grote hit van Wolter Kroes, (tekst Jan Youbank) “we zijn dr niet bij maar gaan wel kie-hie-nen” traden de 5 kien-commissieleden in oranje outfit ten tonele.

Het feest kan beginnen want de Kiencommissie is binnen… onder luid gejuich liepen de kienmasters 2 ererondjes door het overvolle clubhuis en niet veel later kon dan het Officiele Kienschot gegeven worden.

De dranghekken waren niet voor niets geplaatst door Joop en Peter want af en toe liep het echt storm aan de kientafel lange rijen wachtenden of hun Kien wel echt Kien was…want iedereen was kien op een prijs.  

De prijzentafel puilde uit van de prijzen groot en klein…van Diamant, Maatpak, fiets, tot een wijnkoelkast en van dinerbonnen, puzzles, afc mutsen, decoupeerzaag, laptop, en broodrooster tot truien, shirts, parfum, en een enkele kerstbalJ…ja het ontbrak werkelijk aan niets.

Er werden 4 rondes gespeeld 2 maal voor een volle rij en 2 maal voor een volle kaart de nummers werden dit jaar luid en duidelijk opgelezen en iedereen had het overduidelijk naar z’n zin. Met geweldige muziek raakten de aanwezige deelnemers in een super goede stemming en kon iedereen rond 00.30uur tevreden huiswaarts keren.

Het was weer een super geslaagde KIENAVOND!

Namens de Kien commissie willen wij alle deelnemers bedanken voor hun komst, Joop en z’n crew bedanken voor de geweldige bediening en last but not least…

ALLE TROUWE SPONSORS BEDANKEN VOOR HUN PRACHTIGE PRIJZEN.

Gassan Diamonds, CST fietsen, Bonnit kleding, Oostenrijk busreizen, Oger, Kappé, AFC, Kaeming Decoration, Coster Diamonds, Central Point, Sama Sebo, Severin, Lou Hekster agenturen, De Logie wijnen, Cafe in the City, Sama Sebo, Schuurman bv, Amsterdamsche proeflokaal, Housekeepin’, Dennis Bijlsma, Superga, Old Sailor, Tapmarin, 4 PM, Solo, Van Dam, Players, Joey van Leijenhorst, PMTD, Wesley Sneijder, La Brochette, Obstacle Skillz, DLDK, Mendel Witzenhausen, Voetbalshop.nl, Het Paardje, tante Roosje, Troostwijk, Vino Tuyo wijnen, Karel de Graaf wijnen, G-Star, Share Force One…hopelijk niemand vergeten anders even bellen dan vermelden we dat alsnog

Namens de Kienvrienden:
Milan de Wijs, Michael Parsser, Benjamin Pinto, Kay Botse, Tommy van Kampen en Jeroen Brussee

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier