Kevin Visser wil aankomend seizoen belangrijk zijn voor AFC

Begin mei maakte Kevin Visser bekend dat hij aankomend seizoen de selectie van AFC 1 komt versterken. Afgelopen jaren speelde Visser voor FC Volendam, waarmee hij in april promoveerde naar de Eredivisie.


Foto: © Headsprung

Visser begon met voetballen bij Delfia in Delft en speelde bij een aantal amateurclubs waaronder in het eerste elftal van TONEGIDO, een bekende uit het verleden van AFC 1. Visser debuteerde in het betaalde voetbal voor ADO Den Haag en speelde ook nog 3 seizoenen voor Helmond Sport. Sinds 2016 stond hij bij FC Volendam onder contract. Bij Volendam speelde hij zijn 300e wedstrijd in het betaalde voetbal.

"In het profvoetbal leer je ontzettend veel en word je heel erg weerbaar. Dit heeft mij gevormd als voetballer, maar zeker ook als mens. Ik kijk terug op een mooie carrière. Zo vergeet ik nooit meer dat we met ADO Den Haag in het seizoen 2010-2011 Europees voetbal behaalde. En de promotie met FC Volendam naar de Eredivisie eerder dit jaar was ook heel bijzonder".


Foto: © Headsprung

Nadat Visser te horen kreeg dat zijn contract met FC Volendam niet verlengd werd, sprak hij met meerdere clubs over zijn toekomst. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om voor AFC te gaan voetballen.

"Ik heb voor AFC gekozen omdat ik eigenlijk direct al een goed gevoel had, nadat ik benaderd was. Er volgde een aantal gesprekken met mensen van de club en daarna werd mijn gevoel alleen nog maar beter. Het verhaal van de trainer sprak mij ook erg aan en dat vind ik belangrijk, zeker als we als cub mee willen gaan spelen voor de prijzen".


Foto: © Headsprung

Visser heeft een positief beeld van de Tweede Divisie en het niveau van het voetbal.

"In de Tweede Divisie kunnen veel ploegen van elkaar winnen en dat maakt deze competitie heel erg leuk. Als ik zie hoe ons team voor aankomend seizoen eruit gaat zien, dan kunnen wij zeker meedoen om het kampioenschap. Gezien mijn ervaring denk ik dat daarbij een belangrijke rol bij kan spelen, iets waar ik erg naar uitkijk".