Katwijk - AFC met verslag

Vandaag, zaterdag 5 okt 15.30 uur: Katwijk- AFC.
”Pittig” programma voor AFC na de ”geflatteerde” nederlaag bij IJsselmeervogels van vorige week.

Met een wijziging in de basiself t.o.v. vorige week, Melvin Grootfaam begint op de bank, Nick van den  Velden start “hangend” op links.
AFC begon sterk aan de wedstrijd en Katwijk zakte van begin af aan terug op eigen helft, wat resulteerde in enkel mogelijkheden voor AFC.
7e minuut. Mooie diepe bal op Raily Ignacio, 1 op 1 voor de keeper, een rebound voor Fouad Belarbi. Keeper redt.
29e minuut. Weer grote kans voor AFC: Raily komt uit knappe diepe bal van Jordi Teijsse oog in oog met de keeper van Katwijk. Met meer geluk dan wijsheid keert de keeper de inzet ten koste van een corner.
Uit deze corner komt de bal opnieuw voor de voeten van Raily die vrij voor de keeper staat. 0-1 voor AFC!
32e minuut. Uit een van de spaarzame aanvallen van Katwijk volgt een voorzet vanaf rechts. Kopbal Marciano Mengerink van 5 meter voor Patrick Zonneveld en betekent de 1-1.
In de 40e minuut een mooie pass op Nick aan de rechterkant, een strakke voorzet volgt waarop Yordi vrij voor de keeper van 3 meter inkopt. Ik schreef de 1-2 al op… echter de bal belandt miraculeus op de voeten van de keeper. Rust 1-1.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. AFC valt met goed veldspel aan maar heeft geen geluk met de afwerking.
Katwijk komt er een aantal keer snel uit met goed spel van de nummers 10 en 11, alsmede de altijd gevaarlijke Mengerink.
In de 62e minuut een hoge bal over de verdediging van Katwijk, Yordi is er attent bij en kopt de bal over de uitlopende keeper: 1-2!
AFC krijgt diverse kansen op de 1-3, maar ook Katwijk heeft enkele mogelijkheden. De leuke en interessante wedstrijd voor het publiek loopt naar de eindfase…
Een wissel bij AFC in de 76e minuut: Yordi eruit en Melvin erin.
In de 77e minuut geel voor de sterk spelende Jonathan Richard, waarbij gezegd moet worden dat zijn collega in het centrum, Maatsen, ook een prima wedstrijd op de kunstgrasmat legde.
In de 81e minuut nog een mooie pass van Raily op Fouad die hard met rechts de lat boven de kansloze en verbouwereerde keeper raakte.
82e minuut: Nick vd Velden eruit en Gevero Markiet erin.
Vlak voor tijd nog een diepe bal op Raily die zijn inzet net langs de buitenkant van de paal zag gaan.
Zo bleef het tot het eindsignaal spannend. Met 4 minuten extra tijd speelde Katwijk “va banque”, wat resulteerde in nog enkele hachelijke momenten voor de goal van Patrick.

Het bleef echter bij 1-2 winst voor AFC!
Volkomen verdiend naar mijn mening. Een als collectief sterk acterend AFC creëerde legio kansen met aantrekkelijk verzorgd voetbal en ging terecht met de 3 winstpunten terug naar Amsterdam!

Tot zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen ASWH !
Remco
Opstelling AFC: Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan (59. Gevero Markiet), Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek ©, Raily Ignacio, Yordi Teijsse (76. Melvin Grootfaam), Fouad Belarb (90+2 Cody Claver)i, Jonathan Richard, Nick van der Velden (82. Gevero Markiet)

Voor de samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier