Kampioensreceptie AFC bekroont ongekend succesvol seizoen

Maandag 27 mei werd bij AFC gerecipieerd. Dit naar aanleiding van het kampioenschap in de Tweede Divisie. Nog nooit was AFC de beste van alle amateurverenigingen en dat moest natuurlijk ook op deze wijze gevierd worden.
Voorzitter Ad Westerhof sprak trots over de prestaties van het eerste elftal, gerealiseerd door een getalenteerde en gedreven spelersgroep, een ijzersterke staf én Ulrich Landvreugd, die als debuterende trainer alle verwachtingen wist te overtreffen. Een sterke selectie, hecht verankerd in de vereniging, financieel ondersteund door zeer betrokken sponsoren.

Gouden Bal
Spelers en staf ontvingen allen een speld met een gouden bal, een sinds 1961 bestaande traditie, toen door Rolf Leeser in het leven geroepen bij het kampioenschap van AFC in dat jaar.

Speler van het Jaar
De speler van het jaar 2018-2019, Melvin Grootfaam, werd apart in het zonnetje gezet door de AFC voorzitter. Ook dit seizoen was deze supersnelle en technisch vaardige vleugelspeler erg op dreef en bezorgde het publiek heel veel plezier met mooie passeerbewegingen en fraaie voorzetten. Op deze manier leverde Melvin een belangrijke bijdrage aan het behalen van het kampioenschap. 

Gasten
Uiteraard richtte de voorzitter ook het woord tot de gasten, die soms van heel ver de moeite hadden genomen om de receptie bij te wonen. Zo ook voorzitter Bert Janssen van het 100-jarige De Treffers uit Groesbeek, een mooie vereniging waar AFC al heel wat jaren met veel plezier tegen speelt.
Aanwezig was ook een delegatie van WV-HEDW. Secretaris André Lopes Dias, al 53 (!) jaar bestuurslid van deze prachtige club, nam het woord, feliciteerde AFC met het kampioenschap en memoreerde het feit dat AFC en WV-HDEW, als grootste Amsterdamse verenigingen, heel veel op allerlei niveau tegen elkaar uitkomen. En dat is een groot genoegen.

Na de toespraken was het nog lang gezellig en werd zo op gepaste wijze een punt gezet achter een ongekend succesvol seizoen.

MvdW