JVC Cuijk - AFC voorbeschouwing

AFC  gaat in Cuijk voor stijlvolle afsluiting eerste competitiehelft

Zondag as. gaat de 131 km lange rit naar het landelijke Cuijk, een stukje onder Nijmegen. De laatste uitwedstrijd voor de winterstop en ook de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Tegenstander JVC Cuijk kennen wij inmiddels goed. In de Topklasse ontmoetten wij in de afgelopen jaren deze vereniging al zes keer, met wisselend succes. In Cuijk konden wij nog niet winnen, thuis was AFC meestal de baas. Afgelopen seizoen werd op  Goed  Genoeg  met 4-2 gewonnen (AFC-doelpunten: Tjeertes, Jansen (2x), Enrico Patrick),  uit werd 2 december 2012 met 4-1 verloren. Magid opende toen de score, maar daarmee was de AFC-koek, met name na de rust, helemaal op. JVC Cuijk en AFC wisten  vorig seizoen in de topklasse maar net het vege lijf te redden.

Dit seizoen gaat het beide clubs tot nog toe veel beter. De ploeg van technisch directeur Hans Kraaij jr. staat na 14 wedstrijden met 22 punten op een met UNA en HBS gedeelde vijfde plaats, negen punten achter op het team van trainer Wim Leushuis, dat nog steeds de ranglijst aanvoert. Als wij wat meer inzoomen op de prestaties van JVC Cuijk valt op dat thuis de meeste punten worden gepakt.  Alleen De Treffers vertrok winnend van sportpark De Groenendijkse Kampen, runner up Leonidas speelde in Cuijk gelijk. Afgelopen zondag was JVC Cuijk in Amsterdam op bezoek bij Chabab. In een knotsgekke wedstrijd kwamen Dibi cs. terug van een 0-4 (!) achterstand.  In ‘ the dying seconds’  werd het via een penalty alsnog 4-4. Een flinke domper voor de rood-witte formatie van Kraaij jr, die hierdoor voor de derde keer op rij gelijkspeelde.

De feestvreugde bij AFC was afgelopen zondag ook niet groot. Na lange tijd werd weer eens verloren omdat op Goed Genoeg de offensieve vorm ontbrak en VVSB weer eens bewees een lastig te bestrijden tegenstander te zijn. Al met al wel  een wat ongelukkige nederlaag, met een paar discutabele momenten. Deze nederlaag volgde op een gelijkspel bij HBS waar weinig op af te dingen viel. Eén punt dus uit de laatste twee wedstrijden, na een periode waarin de ene zege de andere opvolgde. Het kan kennelijk niet iedere week bingo zijn.

Wat gaat het as. zondag worden op het kunstgras van de Groenendijkse Kampen? JVC Cuijck is thuis een moeilijk te kloppen ploeg en heeft met Mark Fennebeuer een makkelijk scorende spits in huis. Een andere spits is de  oud NEC-prof Alexander Prent  die vorig seizoen nog in Vietnam (!) speelde bij SHB Danang. Een makkie zal het zondag dus zeker niet worden. Anderzijds hebben onze jongens laten zien dit seizoen tot veel in staat te zijn. AFC staat niet voor niets bovenaan met aansprekende doelcijfers. Met de steun van onze vaste supporters kan AFC in Cuijk de al zo succesvolle eerste competitiehelft in stijl afsluiten.    

MvdW