Jordi van Stappershoef ook aankomend seizoen bij de selectie van AFC

Dit seizoen verving Jordi van Stappershoef al een paar keer de geblesseerde Patrick Zonneveld en overtuigde zodanig dat hij ook aankomend seizoen onderdeel is van de selectie van AFC 1.


Foto: ©Headsprung

De 25-jarige Amsterdammer begon met voetballen bij DWV en doorliep daarna de jeugdopleiding van FC Volendam. In zijn laatste jaar werd hij zelfs eerste keeper bij de club. In 2019 maakte hij de overstap naar Bristol Rovers FC, dat destijds in de League One uitkwam.

"Het was van mij een grote droom om in Engeland te spelen. Het meeste wat me is bijgebleven van mijn periode in Engeland is dat we een heel leuk team hadden met veel overwinningen in mooie stadions. De voetbalsfeer is echt anders in Engeland in vergelijking met Nederland. Daarnaast heb ik veel geleerd over hoe je moet presteren onder druk."Foto: ©Headsprung

Na het vorige seizoen stopte het avontuur voor Van Stappershoef in Engeland. Bij Jong AZ hield hij vervolgens zijn conditie op pijl. Toen hij hoorde dat AFC op zoek was naar een nieuwe doelverdediger, besloot hij in december van vorig jaar bij de selectie aan te sluiten.

"Nu keep ik weer in Amsterdam, de stad waar ik vandaan kom. Ik heb voor AFC gekozen omdat het een mooie club is met veel kwaliteit, zowel vanuit de jeugdopleiding als in het eerste elftal. De club geeft jonge jongens een kans en dat spreekt mij ook aan."Foto: ©Headsprung

Aankomend seizoen wil Stappershoef voor het kampioenschap gaan en met de nieuwe jongens die erbij komen denkt hij dat de selectie alleen maar sterker kan worden.

"Mijn persoonlijke doelstelling is om uiteraard eerste keeper te worden en dan met AFC voor het kampioenschap te gaan."

AFC wenst Jordi veel succes, in het huidige en aankomende seizoen.