Jong Volendam - AFC met voorbeschouwing

AFC reist alweer af naar een IJsselmeer dorp.

Zaterdag aanstaande wacht ons de jonge uitgave van FC Volendam in het gelijknamige vissersdorp.
De veelbesproken jaarlijkse kermis is net ten einde en uit welingelichte bronnen is vernomen dat het daar allemaal helemaal in orde was!
Volendam (opgericht in 1920 en in 1977 afgesplitst als betaalde voetbaltak) zorgt sowieso voor een unieke vertegenwoordiging in het Nederlandse voetbal.
Als enige vereniging heeft zij een elftal spelen in de Keuken Kampioen Divisie en een elftal in de Tweede Divisie. De amateurtak van Volendam (RKAV) speelt met haar eerste elftal in de Hoofdklasse B met een drietal broers Tol om maar eens een bekende naam te noemen.

Jong Volendam begon de competitie uitstekend met een thuisoverwinning tegen Excelsior Maassluis met maar liefst 4-1. Daarna volgden twee verliespartijen buiten het dorp tegen respectievelijk Quick Boys (3-1) en TEC (2-0).
Met 3 punten staat Jong Volendam op de 13e plaats. AFC bezet met één punt meer de 8e plaats.
Er is inderdaad nog niet veel te zeggen over de klassering; er zijn tenslotte nog 31 wedstrijden te spelen. Wel is op dit moment de hegemonie van de zaterdagclubs opvallend. Pas op de 7de plaats vinden we de eerste zondagclub nl. TEC.

In Volendam, van oudsher een voetbalminnende plaats aan het IJsselmeer, zijn serieuze initiatieven ontplooid om het voetbal op een hoger plan te brengen. Initiatiefnemers Wim Jonk (ex Ajax etc, ex Nederlands elftal en voormalig hoofd jeugdopleiding Ajax ) en zanger Jan Smit, gesteund door Keje Molenaar (ook ex Ajax) zijn allen ras Volendammers en hebben binnen maar ook buiten het dorp nieuwe bronnen aangeboord om de stap naar een hoger platform financieel en organisatorisch mogelijk te maken. “De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend “ zo vertelde Keje Molenaar in het RTV voetbal radioprogramma van Leo Driesen jongstleden zaterdag .
Volgend jaar wordt er 100 jaar voetbal gespeeld in Volendam en dan moeten de resultaten goed zichtbaar zijn. De bekende heen-en weer wordt al opgepoetst ….

Vrijdagavond 13 september speelt het eerste elftal van Volendam thuis tegen FC Dordrecht .
Zaterdag dus Jong Volendam tegen de Reds, met een selectie waar  de gemiddelde leeftijd slechts 20,2 jaar tel . Voor de kenners en liefhebbers van systemen: Volendam speelt 4-3-3 met de punt naar achteren zo vermeldt haar eigen website.

En dan ons eigen AFC.
Na het gelijke spel tegen GVVV en de winst op Spakenburg liep ons vlaggenschip vorige week tegen een onverwacht verlies aan.  AFC kon het veldoverwicht niet omzetten in winst en moest buigen voor de stug verdedigende bezoekers uit Hardenberg.
Dit seizoen is anders dan vorig jaar toen we zo mooi naar de top van de competitie konden sluipen. Anders nu omdat iedereen zeer gemotiveerd is om van de huidige kampioen te winnen. Dat zie je ook aan het spel van onze tegenstanders tot op heden. Allemaal met een (ver)sterke verdediging.
Aan onze technische staf om hierop een antwoord te verzinnen. De selectie is sterk en grotendeels gelijk aan het kampioenselftal van vorig jaar. Een bewezen sterke formatie die met de juiste focus, energie en wilskracht de tegenstander kan verslaan .

AFC is weer toe aan drie punten. Of dat gaat gebeuren kunt u zaterdag zien in het Kras Stadion in Volendam.
De wedstrijd begint om 15.00 uur en wij verwachten een heleboel AFC-ers in Volendam!

Van Rossum de Gaullin jr

Parkeren
Als bezoeker van een thuiswedstrijd van Jong FC Volendam wordt u geacht te parkeren op het parkeerterrein van het nabijgelegen Roompot Marinapark.
Wanneer u Volendam komt binnenrijden wordt dit op de verkeersborden duidelijk aangegeven.
Vanaf de meerdere parkeerterreinen van het Marinapark is het vervolgens slechts een kleine wandeling (4 minuten) naar het Kras Stadion.