Jong Volendam - AFC met verslag

“Volendam Open”: 1e set :
Jong Volendam – Teijsse: 4-6

Het zal wel vaker gaan voorkomen dat een tegenstander de “bus gaat parkeren” in een thuiswedstrijd van ons 1e… wij zijn immers de te kloppen kampioen uit Amsterdam.
Zo ook onze “angstgegner” HHC Hardenberg vorige week. Een 0-1 onverwacht verlies was het uiteindelijk resultaat.

Dit weekend op een zonnige zaterdagmiddag 14 september, een bezoek in Volendam.
Het team met de beloftes van Volendam bleek een fris goed voetballend talentvol team, debuterend in de 2e divisie.
Er was totaal geen sprake van “de “bus parkeren”! Vanaf het begin een volledig open wedstrijd met 2 teams die de intentie hadden te willen winnen en dit met verzorgd leuk voetbal wilden realiseren.
Wat volgde was een memorabele bizarre wedstrijd!
Volop kansen over en weer. Binnen 18 min ( …) stond het 3-2 voor Volendam ! Voor AFC scoorden Yordi en Kenny Teijsse.
In de 42e min een strafschop voor AFC na een vermeende overtreding op de doorgebroken Ignacio.
Kenny Teijsse die rustig en beheerst de 3-3 aantekende.
Echter in blessuretijd van 1e helft een identieke situatie in het strafschopgebied van AFC: wederom een (discutabele) penalty betekende 4-3 voor Volendam! Rust.

In de 2e helft besloten beide teams door te gaan met waar ze de 1e helft al aan begonnen waren: open aantrekkelijk voetballen met het creëren van legio kansen!
Patrick Zonneveld moest een aantal keer knap redding brengen in de eerste periode van de 2e helft, maar ook de keeper van Volendam liet zich niet onbetuigd.
In de 57e min een mooie voorzet van Fouad waarna Yordi attent voor de gelijkmaker tekende. 4-4 (..!!) In de 59e min na een mooie aanval over rechts met wederom een kans voor the Reds: een mooie kopbal van Raily, die overigens deze wedstrijd niet gelukkig was in de afwerking maar wel een aantal keer aan de basis stond van mooie combinaties en goals, werd knap gekeerd door de keeper van Volendam.
64e min wissel AFC: Nick vd Velden voor Melvin Grootfaam.
Amper 2 min in het veld ontving Nick op de linkerkant een knappe pas van Thomas waarna hij een afgemeten voorzet op Yordi in huis had: 4-5 voor AFC, en de eerste voorsprong in deze bizarre wedstrijd was een feit!
In de 70e min wederom een wissel bij AFC: Jonathan Richard eruit, Gevero Markiet erin.
Volendam gaf zich nog niet gewonnen. In de 74e min een prima redding van Patrick op een harde afgemeten kopbal van de Volendam spits.
75e min de derde wissel van onze technische staf: Matthijs Jesse voor Fouad Belarbi.

De wedstrijd liep naar het eind en was gelopen, tenminste, dat dachten wij langs de kant… Niets was minder waar:
In de blessure tijd een mooie actie van de aanvoerder van Volendam in ons strafschopgebied welke resulteerde in een snoeihard schot op de paal, de ingeschoten rebound werd gelukkig opnieuw knap gekeerd door Patrick!
Uit de tegenaanval besloot één van de gebroeders Teijsse, Yordi in dit geval, dat het zo wel mooi geweest was en schoot de bevrijdende 4-6 (..!! ) eindstand in.
6 goals voor AFC door de gebroeders Teijsse, waarbij de eindstand in dit vermakelijke entertainment ook 8-8 of 9-10 had kunnen zijn…

Tot ziens volgende week zondagmiddag half drie op Goed Genoeg: AFC – Koninklijke HFC.
Remco

Voor de samenvatting en interviews zie AFC-TV of klik hier

Voor foto's van Pro Shots zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor het verslag op de website van Volendam klik hier