Jong AZ'er Maxim Gullit voor even terug bij jeugdliefde AFC; met videofilm

Sinds de zomer van 2017 speelt Maxim Gullit voor AZ, maar de jaren daarvoor speelde de 19-jarige verdediger zijn wedstrijden voor AFC. De speler van Jong AZ heeft goede herinneringen aan de club uit Amsterdam. "Ik heb hier twaalf, dertien jaar gespeeld en ben hier bijna opgegroeid", vertelt hij.

Het is eigenlijk een thuisbasis voor mij", gaat Gullit verder. In de F1 begon het allemaal voor de voetballer uit Zaanstad. Destijds zat hij in het team bij Immanuel Pherai (momenteel Borussia Dortmund), Brian Brobbey (momenteel Ajax) en Ruben Kluivert (momenteel FC Utrecht). "Dat is een leuke foto om naar terug te kijken", lacht hij, terwijl hij de teamfoto van die bewuste F1 in zijn handen heeft. "Ik heb echt leuke elftallen en momenten meegemaakt bij AFC."

Gullit zag veel van zijn teamgenoten overstappen naar betaald voetbalclubs. Voor hem zelf duurde het, mede door zijn groeipijn, wat langer voordat hij die overstap maakte. "Dat is natuurlijk heel frustrerend voor een jongen als hij", zegt Nathan Wiener, oud-trainer van de verdediger bij AFC. "Maxim was relatief groot voor zijn leeftijd. Hij blonk vooral uit vanwege zijn schot, kracht en kwaliteit van schieten."

De doelen van Gullit, de zoon van oud-international Ruud Gullit, zijn duidelijk. "Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk in het eerste te komen. Ik denk dat het er zeker in zit om een vaste waarde te worden. Misschien kan ik volgend seizoen al meetrainen, dat zou al heel wat zijn. Waar die motivatie vandaan komt? Ik ben al sinds mijn geboorte met een bal bezig. Misschien pusht het feit dat m'n vader er ook heeft gestaan mij ook wel om deze kant op te gaan."

Zie videofilm klik hier

Bovenstaand artikel is overgenomen van NH (Noord Holland) Sport