Jong AZ - AFC 1 - 2 met verslag

Dinsdag 5 oktober oefenwedstrijd Jong AZ – AFC

Bah wat een avond…regen, storm, kunstgras en ergens in de polder bij AZ op het schitterende jeugd complex… wat wil een mens/toeschouwer nog meer?
Na een goede en inspirerende wedstrijdbespreking van Nick van der Velden en Said Moumane gingen de mannen het kunstgras veld op.
Het enthousiasme en de inzet van beide partijen om er een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van te maken maakte een hoop zo niet alles goed.
In de eerste helft gaven onze jongens in hun rode truitjes de jongemannen van AZ toch wel een beetje voetballes.
Er werd lustig op los gecombineerd door AFC, de bal ging van links naar rechts en van voor naar achter en dat was heel mooi om te zien met als resultaat een prachtige goal van Joël Tillema na een schitterende voorzet van Matthijs Jesse. Dit was tevens de rust stand.
Opstelling 1e helft:
Doel: Gijs van Zetten
Achter: Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Robbert Schilder, Cody Claver
Middenveld: Koen Westdorp, Djuric Ascencion en Joel Tillema
Voorin: Matthijs Jesse, Segun Owobowale en Melvin Grootfaam.

In de 2e helft werd Cody vervangen door Guus van Weerdenburg en Dalian Maatsen door de zeer goed en sterk spelende Sven Ederveen van O 21 wat een topper!
En na ongeveer 15 minuten kwam een ander talent binnen de lijnen en wel Kiet Scholten klein van stuk maar groot in z’n daden. Erg leuk om te zien dat deze jonge talenten meteen goed meedraaien tegen een goede tegenstander.

Tja en dan was er nog iets wat absoluut niet onvermeld kan blijven…
Matthijs Jesse eerst een prachtige voorzet en in de 2e helft een wereld goal echt vanaf ruim 40 meter wist hij met een prachtig schot de te ver voor zijn goal staande keeper te verschalken…echt schitterend.

AZ was in het 2e gedeelte van de 2e helft duidelijk sterker hetgeen resulteerde in een doelpunt vanaf de penalty stip.

Conclusie: Mooie en nuttige wedstrijd.
Eindstand Jong AZ – AFC 1 – 2.