Jonathan Richard geselecteerd voor Curaçao

jonathan richard afc mario wormhoudtAFC is een international rijker. Jonathan Richard is door bondscoach Patrick Kluivert geselecteerd voor de WK-kwalificatie interlands tegen Cuba. Afgelopen dinsdag zat de 23-jarige Richard voor het eerst bij de selectie voor een oefeninterland tegen Suriname. Hij debuteerde in de basis en zijn team wist uiteindelijk 3-2 te winnen.

Carmelia
Ook Shanon Carmelia van JVC Cuijk is wederom geselecteerd. De multifunctionele flankspeler zit al langere tijd bij de nationale selectie van Curaçao en speelde al elf officiële duels voor Curaçao. Daar speelt Carmelia ook vaak op het middenveld, terwijl hij bij JVC Cuijk vooral als rechtervleugelverdediger wordt gebruikt of in geval van nood als rechtsbuiten. In de selectie van Curaçao zitten met onder meer Cuco Martina, Darryl Lachman (beide FC Twente) en Guyon Fernandez (NAC Breda) genoeg bekende namen uit de Eredivisie.

Aruba
De wedstrijd van afgelopen week werd gespeeld in het stadion van Almere City. Het was Richard zijn eerste wedstrijd voor Curaçao. Onlangs oefende hij nog met Aruba in het stadion van ADO Den Haag. Toen werd er gemakkelijk met 3-0 gewonnen van Jong ADO Den Haag. Doordat de 23-jarige Richard een Arubaanse vader heeft en een moeder uit Curaçao mocht hij kiezen tussen de twee eilanden. Hij heeft dus gekozen voor het land van zijn moeder.

Richard zal samen met Carmelia en zijn andere teamgenoten op 1 juni vertrekken naar Curaçao. Op 9 juni is de thuiswedstrijd tegen Cuba. De return is op 15 juni.

Bron: Topklasse.com