JO13-5 kampioen

De eerste uitslag van het seizoen gaf een verkeerd beeld, ondanks een groot veldoverwicht werd een grote voorsprong in drie minuten onachtzaamheid weggegeven: 4-4. Dit was een wijze les, ook als het makkelijk gaat moet je scherp blijven.

Vanaf dat moment ging de JO13-5 als een speer. Er werd snel naar voren gecombineerd en eindeloos op de tegenstander gejaagd. Uiteindelijk werd er dan ook 47 keer in 6 wedstrijden gescoord. De tegendoelpunten bleven steken op 5. Niet dat de tegenstander het niet probeerde, maar de gretigheid om de bal weer in AFC bezit te krijgen was zo groot dat het vaak zinloos was. En die keren dat de tegenstander dan eindelijk eens het doel haalde was er de keeper. Ter vergelijking, de nummer 2 had 14 keer minder gescoord en 7 doelpunten meer tegen gehad. AFC JO13-5 speelde eigenlijk in zijn eigen competitie.

Voor de ouders was het een genot te zien dat een team dat voor een groot deel nieuw is samengesteld zo snel op elkaar ingespeeld is. Prachtige passes precies in de loop van de medespeler, sterke duels en goede veldbezetting (het leek vaak of ze met een man meer speelden).

Gefeliciteerd JO13-5, op naar het volgende niveau!

Zittend (van links naar rechts): Thomas van Heffen, Aman Chawla, Benjamin van Helbergen, Ties Nanninga, Liam Isufi-Beljon,  Benjiro van der Schoor, Ivan Vyaznikovtsev;
Staande (van links naar rechts): Ken Yannik Noci Herweijer (k), Zubair Bansi, Flop van Helbergen (trainer), Ronin Behari, Cristian Dinca (trainer), Naut Journee , Feyo Ellens, Sami Lindeman, Lucas Storm;
Trainers: Cristian Dinca, Flop van Helbergen;