JO13-2 wint de KNVB beker

AFC O13-2 wint KNVB Beker van Kolping Boys O13-1.

Op een prachtig zonovergoten sportpark Randhoorn in Uithoorn, vonden de finales plaats van de KNVB zwaluwen jeugdbeker.

AFC O13-2 was de finalist van O13 A-cat en moest het opnemen tegen Kolping Boys O13-1. Een team dat in competitie verband een klasse hoger speelt en daar prima heeft gepresteerd. 

AFC begon de wedstrijd slordig, veel balverlies en onnodige passes zorgde ervoor dat Kolping Boys druk kon houden op de helft van AFC. Je zag aan het veldspel dat beide ploegen last hadden van de spanning in de beginfase maar Kolping Boys ging daar beter mee om. Na 10 minuten kreeg AFC wat meer de overhand en begon het hun eigen spel te spelen, de bal veel op het middenveld en bij bal verlies hoge druk naar voren. Dit resulteerde in veel aanvallen van AFC. Toch was het Kolping Boys dat vlak voor rust op voorsprong kwam, een schot van ongeveer 20 meter ging via de binnenkant van de paal erin. 0-1 Kolping Boys. Tweede helft was weer voor AFC, Kolping Boys probeerde doormiddel van ballen in de diepte nog enigszins wat kansen te creëren maar het was AFC dat op gelijke hoogte kwam. Max Mouthaan schoot, na een goede assist van Niels Lange, de bal in de bovenhoek. 1-1! Deze uitslag betekende aan het einde van de wedstrijd een verlenging van 2x 7,5 minuut. Kolping Boys bleef diep spelen en probeerde via spelhervattingen nog kansen te creëren, maar de beker ging naar AFC. 2 minuten voor tijd nam Lucas van Batenburg een corner die terecht kwam bij de eerste paal en de voet van David Voute tikte de bal binnen. 

Een fantastisch resultaat van dit elftal, wat niet vergeten mag worden is dat zij een leeftijd jonger zijn dan hun tegenstanders in dit bekertoernooi!