Amsterdamsche Football School

Amsterdamsche Football School

De Amsterdamsche Football School (AFS) is een voetbalschool waar (extra) training wordt aangeboden. De AFS kan worden gezien als aanvullende trainingen op de teamtraining of als kennismakingstrainingen met de sport ‘voetbal’. Het programma van de AFS bestaat uit een serie van 22 trainingen.
De trainingen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 5 t/m 14 jaar (geboortejaar 2016 t/m 2007). Iedereen is welkom: AFC’ers, leden van andere verenigingen én kinderen die nog geen lid van een voetbalvereniging zijn!

De AFS onderscheidt zich ten opzichte van andere voetbalscholen door de kwaliteit van de trainingen. Het uitgebalanceerde trainingsprogramma en de kwaliteit van de trainers draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Trainingsprogramma
Uitgebalanceerd programma met de focus op techniek

Het trainingsprogramma van de AFS richt zich op de ontwikkeling van 4 deelaspecten binnen het voetbal: techniek, tactiek, movement en mentaal.

Het doel van het trainingsprogramma is het domineren van de verschillende 1 tegen 1 situaties, ieder op zijn eigen niveau. Het inslijpen van technische vaardigheden neemt hierbij een belangrijke positie in. Het juist toepassen van deze beweging in wedstrijdsituaties (tactische aspect) is de volgende stap. Een goede ontwikkeling op het gebied van loophouding, lichtvoetigheid, etc. (movement) en mentaliteit (winnaarsmentaliteit, mentaliteit om te leren) wordt gezien als belangrijke voorwaarden. Ook deze deelaspecten worden meegetraind.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 4 verschillende blokken van 5 weken en een speciaal 5e blok van twee trainingen gericht op het thema “Scoren”. In de eerste vier blokken staat een 1 tegen 1 situatie centraal. Aan deze situaties worden verschillende bewegingen gekoppeld die tijdens de trainingen (en thuis) worden ingetraind.

Blok 1: Tegenstander naast je
Blok 2: Tegenstander frontaal
Blok 3: Tegenstander achter je
Blok 4: Tegenstander komend van opzij
Blok 5: Scoren van doelpunten

Kanjer methode
Onder het deelaspect ‘mentaliteit’ wordt bij de AFS ook “goed gedrag” verstaan. Dit wordt aangeleerd middels de ‘Kanjermethode’. Deze methode gaat uit van gedragsherkenning en het specifiek reageren op een bepaalde vorm van gedrag. Op deze manier ontstaat er een positieve sfeer waar iedereen zich thuis voelt. De kanjermethode is gebaseerd op zes gedragsregels die bij de AFS leidend zijn:

- We helpen elkaar
- We vertrouwen elkaar
- We lachen elkaar niet uit
- Niemand speelt de baas
- We hebben respect voor onszelf en voor anderen
- Niemand doet zielig

Trainers
De gediplomeerde hoofdtrainers die in het seizoen 2021-2022 voor de groepen bij de AFS staan volgen z.s.m. op de website.

Tijden
De AFS traint zondagochtend en de trainingssessies zijn 75 minuten.

De eerste trainingssessie is van 9.30-10.45 uur.
De tweede sessie is van 11.15-12.30 uur.

Trainingsgroepen
De trainingsgroepen worden ingedeeld op speelsterkte. Afhankelijk van de ontwikkeling van spelers of de instroom van nieuwe spelers kan de samenstelling van de trainingsgroepen worden gewijzigd gedurende het traject.

Kosten
De kosten voor deelname aan de AFS voor het seizoen 2021-2022 bedraagt € 300,-.
Indien u nog niet beschikt over het AFS kledingpakket, bestaande uit een sweater, trainingstenue, korte broek, lange broek en kousen, kunt u via een eenmalige betaling van €70,- het AFS kledingpakket bij ons aanschaffen.
Mail hiervoor de kledingmaten van uw kind naar afs@afc.nl. Het is verplicht om tijdens de trainingen de NIKE-kleding van de AFS te dragen.

Aanmelden
Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School!!
Pas na betaling is de inschrijving definitief. Een week voor aanvang van de eerste training ontvangt u een mail met specifieke informatie met betrekking tot de AFS (kleedkamer, trainer, etc.).

Planning trainingen
Hieronder treft u de planning van de trainingen voor het najaar 2021. De planning van de trainingen voor het voorjaar 2022 volgt later. Afgelaste trainingen (door bijv. slecht weer) worden ingehaald op de aangegeven inhaaldata.

Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School.
Voor vragen of opmerking kunt u zich wenden tot organisator Wilan Westerhof, te bereiken via afs@afc.nl.

Hieronder treft u de planning van de trainingen voor het najaar 2021. De planning van de trainingen voor het voorjaar 2022 volgt later. Afgelaste trainingen (door bijv. slecht weer) worden ingehaald op de aangegeven inhaaldata.

ZONDAG 3 oktober 2021 is de start van het AFS seizoen 2021-2022
 

Data najaar 2021

 
 

zondag 3 oktober

Blok 1

Training 1

 

zondag 10 oktober

Blok 1

Training 2

 

zondag 17 oktober

Vrij

Herfstvakantie

 

zondag 24 oktober

Blok 1

Training 3

 

zondag 31 oktober

Blok 1

Training 4

 

zondag 7 november

Blok 1

Training 5

 

zondag 14 november

Blok 2

Training 6

 

zondag 21 november

Blok 2

Training 7

 

zondag 28 november

Blok 2

Training 8

 

zondag 5 december

Vrij

Inhaal optie

 

zondag 12 december

Blok 2

Training 9

 

zondag 19 december

Blok 2

Training 10

 

Winterstop / kerstvakantie

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site