Amsterdamsche Football School

Amsterdamsche Football School
De Amsterdamsche Football School (AFS) is een voetbalschool waar (extra) training wordt aangeboden. De AFS kan worden gezien als aanvullende trainingen op de teamtraining of als kennismakingstrainingen met de sport ‘voetbal’. Het programma van de AFS bestaat uit een serie van 22 trainingen. De trainingen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 5 t/m 14 jaar (geboortejaar 2016 t/m 2007). Iedereen is welkom: AFC’ers, leden van andere verenigingen én kinderen die nog geen lid van een voetbalvereniging zijn!

De AFS onderscheidt zich ten opzichte van andere voetbalscholen door de kwaliteit van de trainingen. Het uitgebalanceerde trainingsprogramma en de kwaliteit van de trainers draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Trainingsprogramma
Uitgebalanceerd programma met de focus op techniek

Het trainingsprogramma van de AFS richt zich op de ontwikkeling van 4 deelaspecten binnen het voetbal: techniek, tactiek, movement en mentaal.

Het doel van het trainingsprogramma is het domineren van de verschillende 1 tegen 1 situaties, ieder op zijn eigen niveau. Het inslijpen van technische vaardigheden neemt hierbij een belangrijke positie in. Het juist toepassen van deze beweging in wedstrijdsituaties (tactische aspect) is de volgende stap. Een goede ontwikkeling op het gebied van loophouding, lichtvoetigheid, etc. (movement) en mentaliteit (winnaarsmentaliteit, mentaliteit om te leren) wordt gezien als belangrijke voorwaarden. Ook deze deelaspecten worden meegetraind.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 4 verschillende blokken van 5 weken en een speciaal 5e blok van twee trainingen gericht op het thema “Scoren”. In de eerste vier blokken staat een 1 tegen 1 situatie centraal. Aan deze situaties worden verschillende bewegingen gekoppeld die tijdens de trainingen (en thuis) worden ingetraind.

Blok 1: Tegenstander frontaal

Blok 2: Tegenstander naast je

Blok 3: Tegenstander achter je

Blok 4: Tegenstander komend van opzij

Blok 5: Scoren van doelpunten

Kanjer methode
Onder het deelaspect ‘mentaliteit’ wordt bij de AFS ook “goed gedrag” verstaan. Dit wordt aangeleerd middels de ‘Kanjermethode’. Deze methode gaat uit van gedragsherkenning en het specifiek reageren op een bepaalde vorm van gedrag. Op deze manier ontstaat er een positieve sfeer waar iedereen zich thuis voelt. De kanjermethode is gebaseerd op zes gedragsregels die bij de AFS leidend zijn:

- We helpen elkaar
- We vertrouwen elkaar
- We lachen elkaar niet uit
- Niemand speelt de baas
- We hebben respect voor onszelf en voor anderen
- Niemand doet zielig

Trainers
De gediplomeerde hoofdtrainers die in het seizoen 2021-2022 voor de groepen bij de AFS staan volgen z.s.m. op de website.

Tijden
De AFS traint zondagochtend en de trainingssessies zijn 75 minuten.

De eerste trainingssessie is van 9.30-10.45 uur.
De tweede sessie is van 11.15-12.30 uur.

Trainingsgroepen
De trainingsgroepen worden ingedeeld op speelsterkte. Afhankelijk van de ontwikkeling van spelers of de instroom van nieuwe spelers kan de samenstelling van de trainingsgroepen worden gewijzigd gedurende het traject.

Kosten
De kosten voor deelname aan de AFS voor het seizoen 2021-2022 bedraagt € 300,-. Indien u nog niet beschikt over het AFS kledingpakket, bestaande uit een sweater, trainingstenue, korte broek, lange broek en kousen, kunt u via een eenmalige betaling van €70,- het AFS kledingpakket bij ons aanschaffen. Mail hiervoor de kledingmaten van uw kind naar afs@afc.nl. Het is verplicht om tijdens de trainingen de NIKE-kleding van de AFS te dragen.

Aanmelden
Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School!!
Pas na betaling is de inschrijving definitief. Een week voor aanvang van de eerste training ontvangt u een mail met specifieke informatie met betrekking tot de AFS (kleedkamer, trainer, etc.).

Planning trainingen
Hieronder treft u de planning van de trainingen voor het najaar 2021. De planning van de trainingen voor het voorjaar 2022 volgt later. Afgelaste trainingen (door bijv. slecht weer) worden ingehaald op de aangegeven inhaaldata.

Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School.
Voor vragen of opmerking kunt u zich wenden tot organisator Wilan Westerhof, te bereiken via afs@afc.nl.

ZONDAG 3 oktober 2021 is de start van het AFS seizoen 2021-2022

Data voorjaar 2022

 
 

Zondag 23 januari

Blok 2

Training 9

 

zondag 30 januari

Blok 2

Training 10

 

zondag 6 februari

Blok 3

Training 11

 

zondag 13 februari

Blok 3

Training 12

 

zondag 20 februari

Vrij

Voorjaarsvakantie

 

zondag 27 februari

Vrij

Voorjaarsvakantie

 

zondag 6 maart

Blok 3

Training 13

 

zondag 13 maart

Blok 3

Training 14

 

zondag 20 maart

Blok 3

Training 15

 

zondag 27 maart

Blok 4

Training 16

 

zondag 3 april

Blok 4

Training 17

 

zondag 10 april

Blok 4

Training 18

 

zondag 17 april

Vrij

Eerste Paasdag

 

zondag 24 april

Blok 4

Training 19

 

zondag 1 mei

Vrij

Meivakantie

 

zondag 8 mei

Vrij

Inhaal

 

zondag 15 mei

Blok 4

Training 20

 

zondag 22 mei

Blok 5

Training 21

 

zondag 29 mei

Blok 5

Training 22

 

zondag 5 juni

Vrij

Eerste Pinksterdag

 

zondag 12 juni

Vrij

Inhaal

 

zondag 19 juni

Vrij

Inhaal

 

zondag 26 juni

Vrij

Inhaal

 

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site