Amsterdamsche Football School

Amsterdamsche Football School
De Amsterdamsche Football School (AFS) is een voetbalschool waar (extra) training wordt aangeboden. De AFS kan worden gezien als aanvullende trainingen op de teamtraining of als kennismakingstrainingen met de sport ‘voetbal’. Het programma van de AFS bestaat uit een serie van 22 trainingen. De trainingen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 5 t/m 14 jaar (geboortejaar 2015 t/m 2006). Iedereen is welkom: AFC’ers, leden van andere verenigingen én kinderen die nog geen lid van een voetbalvereniging zijn!

De AFS onderscheidt zich ten opzichte van andere voetbalscholen door de kwaliteit van de trainingen. Het uitgebalanceerde trainingsprogramma en de kwaliteit van de trainers draagt hier in belangrijke mate aan bij.

Trainingsprogramma
Uitgebalanceerd programma met de focus op techniek

Het trainingsprogramma van de AFS richt zich op de ontwikkeling van 4 deelaspecten binnen het voetbal: techniek, tactiek, movement en mentaal.

Het doel van het trainingsprogramma is het domineren van de verschillende 1 tegen 1 situaties, ieder op zijn eigen niveau. Het inslijpen van technische vaardigheden neemt hierbij een belangrijke positie in. Het juist toepassen van deze beweging in wedstrijdsituaties (tactische aspect) is de volgende stap. Een goede ontwikkeling op het gebied van loophouding, lichtvoetigheid, etc. (movement) en mentaliteit (winnaarsmentaliteit, mentaliteit om te leren) wordt gezien als belangrijke voorwaarden. Ook deze deelaspecten worden meegetraind.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 4 verschillende blokken van 5 weken en een speciaal 5e blok van twee trainingen gericht op het thema “Scoren”. In de eerste vier blokken staat een 1 tegen 1 situatie centraal. Aan deze situaties worden verschillende bewegingen gekoppeld die tijdens de trainingen (en thuis) worden ingetraind.

Blok 1: Tegenstander naast je

Blok 2: Tegenstander frontaal

Blok 3: Tegenstander achter je

Blok 4: Tegenstander komend van opzij

Blok 5: Scoren van doelpunten

Kanjer methode
Onder het deelaspect ‘mentaliteit’ wordt bij de AFS ook “goed gedrag” verstaan. Dit wordt aangeleerd middels de ‘Kanjermethode’. Deze methode gaat uit van gedragsherkenning en het specifiek reageren op een bepaalde vorm van gedrag. Op deze manier ontstaat er een positieve sfeer waar iedereen zich thuis voelt. De kanjermethode is gebaseerd op zes gedragsregels die bij de AFS leidend zijn:

- We helpen elkaar
- We vertrouwen elkaar
- We lachen elkaar niet uit
- Niemand speelt de baas
- We hebben respect voor onszelf en voor anderen
- Niemand doet zielig

Trainers
De gediplomeerde hoofdtrainers die in het seizoen 2020-2021 voor de groepen bij de AFS staan volgen z.s.m. op de website.

Tijden
De AFS traint zondagochtend en de trainingssessies zijn 75 minuten.

De eerst trainingssessie is van 9.30-10.45 uur.
De tweede sessie is van 11.15-12.30 uur.

Trainingsgroepen
De trainingsgroepen worden ingedeeld op speelsterkte. Afhankelijk van de ontwikkeling van spelers of de instroom van nieuwe spelers kan de samenstelling van de trainingsgroepen worden gewijzigd gedurende het traject.

Kosten
De kosten voor deelname aan de AFS voor het seizoen 2020-2021 bedraagt € 300,-. Het is verplicht om tijdens de trainingen de NIKE-kleding van de AFS te dragen. Deze is aan te schaffen via “Voetbalshop Amsterdam” op de Middenweg 261-265 te Amsterdam, meer informatie volgt medio september.

Aanmelden
Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School!!

Pas na betaling is de inschrijving definitief. Een week voor aanvang van de eerste training ontvangt u een mail met specifieke informatie met betrekking tot de AFS (kleedkamer, trainer, etc.).

Planning trainingen
Hieronder treft u de planning van de trainingen. Afgelaste trainingen (door bijv. slecht weer) worden ingehaald op de aangegeven inhaaldata.

Schrijf je hier in bij de Amsterdamsche Football School.
Voor vragen of opmerking kunt u zich wenden tot organisatoren Lars Folkertsma en Nathan Wiener, te bereiken via afs@afc.nl.

Hieronder treft u de planning van de trainingen. Afgelaste trainingen (door bijv. slecht weer) worden ingehaald op de aangegeven inhaaldata.

ZONDAG 4 oktober 2020 is de start van het AFS seizoen 2020-2021

Data najaar 2020
zondag 4 oktober Blok 1 Training 1
zondag 11 oktober Blok 1 Training 2
zondag 18 oktober Vrij Herfstvakantie
zondag 25 oktober Blok 1 Training 3
zondag 1 november Blok 1 Training 4
zondag 8 november Blok 1 Training 5
zondag 15 november Blok 2 Training 6
zondag 22 november Blok 2 Training 7
zondag 29 november Blok 2 Training 8
zondag 6 december Vrij Inhaal optie
zondag 13 december Blok 2 Training 9
zondag 20 december Blok 2 Training 10
     
Winterstop / kerstvakantie

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site