Jaarverslag 2020-2021

JAARVERSLAG  Amsterdamsche Football Club over het seizoen 2020 – 2021

 • Wederom een vreemd seizoen

Het ene merkwaardige seizoen volgt het andere merkwaardige, wederom door COVID-19 verstoorde, seizoen op. De wereldwijde COVID-19-pandemie gooide roet in het eten en verhinderde niet alleen grotendeels het voetbal, maar ook de viering van ons lustrum ter ere van AFC’s 125-jarig bestaan.

Ons Eerste zag de competitie na vijf competitieronden al stranden. Met 5 gespeelde wedstrijden stonden we fier bovenaan, één punt boven runners-up ASWH, Spakenburg en Quick Boys, die allen 1 wedstrijd meer speelden. De succesvolle formatie van trainer Uli Landvreugd was met onder andere een mooie 5-1 thuisoverwinning tegen Quick Boys en uitoverwinningen tegen De Treffers (0-3) en HHC Hardenberg (0-2) prima gestart.

Voor velen was het een groot gemis om niet tegen een bal te mogen en kunnen trappen. Zelfs trainen was voor onze senioren niet toegestaan. Gelukkig mocht de jeugd tot 18 jaar nog wel trainen en later ook onderling wedstrijden spelen. Hulde aan de Jeugdcommissie en onze veelzijdige Xander Kristel voor de organisatie van een weergaloze onderlinge competitie. Een hele klus, maar prima uitgevoerd. Ouders moesten verplicht van buiten het complex toekijken en slechts spelers en trainers hadden toegang. De horeca bleef verplicht gesloten.

De versoepelingen bleven uit en het aantal nieuwe besmettingen bleef tot in mei 2021 een opwaartse curve zien. Leden en dan met name de senioren werden op de proef gesteld, geen voetbal maar wel contributie betalen. Het klinkt niet logisch, maar de kosten van een vereniging lopen gewoon door en juist in moeilijke tijden wordt men geacht zijn/haar club te steunen. Ook voor het bestuur een nieuwe ervaring, want hoe houd je iedereen tevreden. De voorzitter liet tweemaal via een videoboodschap van zich horen.

In februari werd er online een goed bezochte AFC-quiz georganiseerd, waarbij alle ereleden, senioren en donateurs ‘persoonlijk’ een aan huis afgeleverde ‘AFC-pakket’ in ontvangst mochten nemen. Een enorme organisatie, die als zeer geslaagd mag worden beschouwd. Daar het voetbalseizoen voor de senioren als verloren beschouwd kan worden, is aan hen de mogelijkheid geboden om te kiezen voor een korting op de contributie voor het nieuwe seizoen dan wel een bartegoed. Voor velen slechts een pleister op de wonde, al werd dit gebaar wel goed ontvangen.

Nu in juni mag er dan eindelijk weer gebald worden en volgt voor een aantal jeugdteams nog deelname aan de door de KNVB in het leven geroepen ‘Regio-Cup’, zodat er toch nog tegen ‘echte’ tegenstanders kan worden gevoetbald. Nu al kan gesteld worden dat iedereen reikhalzend uitziet naar het nieuwe seizoen.

Een nieuw seizoen waarin we dan eindelijk gebruik kunnen gaan maken van ons nieuwe clubhuis. En wat ziet het er fraai uit. Grote waardering gaat uit naar allen die zich hier op de voorgrond of achter de schermen, soms in de lengte van jaren, mee bezig hebben gehouden. Vele uren zijn er vergaderd, soms hard tegen hard, met een Gemeente die zich niet altijd flexibel opstelde. Dat alles ligt nu gelukkig achter ons en we mogen ons meer dan gelukkig prijzen met het eindresultaat. Met gepaste trots zal onze voorzitter alle AFC’ers welkom heten als we straks ons nieuwe clubhuis officieel in gebruik zullen nemen.

 • Het Bestuur

Het bestuur voor het seizoen 2020 – 2021 was als volgt samengesteld:
Ad Westerhof (voorzitter), Benno Nihom (commissaris jeugdvoetbal), Brian Speelman (vicevoorzitter), David Westerhof (commissaris Commerciële Zaken), Ernst-Pieter Knüpfer (secretaris), Hans Veldkamp (commissaris integrale veiligheidszaken en compliance), Jair Koekoek (commissaris Technische Zaken), Lou Hekster (commissaris seniorenvoetbal), Meindert Huisman (penningmeester) en Remco Post (commissaris Sportparkzaken, Materiaal en Horeca).

 • Ons Eerste

Vorig jaar schreef ik dat AFC nog altijd de regerend landskampioen bij de ‘amateurs’ is. Na dit wederom voortijdig afgebroken seizoen is dat nu niet anders. Waren het in seizoen 2019/2020 nog 24 speelronden, nu was de koek al op na 5 speelronden.

Nieuwe gezichten in de selectie waarin we Guus van Weerdenburg (ex-Katwijk), Oussama Siali (ex-FC Lisse) en Joël Tillema (ex-Rijnsburgse Boys) welkom heetten. Stuk voor stuk aanwinsten voor onze sterke selectie. Routinier Nick van der Velde verruilde zijn positie in het veld voor een plaats in de trainersstaf.

AFC zou voor de KNVB-beker uitkomen tegen Zaterdag Hoofdklasser Capelle. Hoewel de wedstrijd in eerste instantie nog naar een latere datum werd verplaatst, moest de KNVB vanwege de aanhoudende ‘lockdown’ besluiten het toernooi om de KNVB Beker met uitsluitend BVO’s verder uit te spelen. De zich geplaatste amateurverenigingen ontvingen nog wel een financiële tegemoetkoming, maar liefst hadden onze jongens het sportieve avontuur aan willen gaan. Een sportieve teleurstelling

Trainer Uli Landvreugd, die is toegelaten tot de UEFA Pro Opleiding (voorheen Opleiding Coach Betaald Voetbal genaamd), zal ook in seizoen 2021-2022 hoofdtrainer van het Eerste zijn. Yordi Teijsse en Fouad Belarbi zullen AFC aan het eind van het seizoen verlaten.

Ook de Zaterdag 1, nog altijd getraind door Benno Nihom, kende een goede start en stond bij het staken van de competitie op een tweede plaats.

 • Senioren

Helaas mochten onze senioren niet voetballen en zodra het in trainingsverband wel mocht waren onderlinge partijtjes uit den boze of mocht men slechts in groepjes van 4 trainen. En dat alles zonder geopende kleedkamers en zonder een gezellig drankje na afloop. Kortom, niet zoals je het graag ziet. De Corona-regels waren overigens streng en compleet met straf en forse boetes. Bij iedere aanpassing door de overheid volgde op onze website de COVID-19 protocollen.

 • Jeugd

De Jeugd heeft gelukkig wel het merendeel van het jaar kunnen blijven voetballen. Was het weliswaar aanvankelijk trainen, later volgde ook nog een volwaardig programma met onderlinge wedstrijden. Een aantal teams zal aan het eind van het seizoen nog deelnemen aan de Regio Cup en dan tegen echte tegenstanders spelen.

Een groot compliment aan onze jeugdcommissie, coördinatoren, trainers, leiders, scheidsrechters en overige vrijwilligers, die alles in het werk hebben gesteld om de jeugd zoveel mogelijk te laten voetballen. Het heeft veel van hen gevergd, maar het resultaat is iets waar we met z’n allen trots op zijn.

Op 5 juni verzamelden zo’n 700 spelertjes zich op AFC voor deelname aan het populaire Mini WK. Een van de weinige tradities die dit jaar wel heeft kunnen plaatsvinden. Het werd een mooie dag met veel blije gezichten. Dank gaat uit naar iedereen die zich heeft ingezet dit spektakel voor onze jongste jeugd tot een groot succes te volbrengen.

De dag werd afgesloten op het terras met een borrel voor de jeugdtrainers en coördinatoren als afsluiting van het seizoen. Voetbalvader Sonny Semmoh, die al 3 jaar op vrijwillige basis helpt bij de jeugdtrainingen en daarnaast ook coach is van de JO12-7 werd verrast en ontving uit handen van onze voorzitter de prijs van ‘Vrijwilliger van het Jaar’ bij de Jeugd.

Dat AFC één van de beste jeugdopleidingen van Nederland heeft, is alom bekend. Elk jaar weer vertrekken er spelertjes naar BVO’s. Dat vinden wij enerzijds jammer, maar is ook iets om trots op te zijn. En als jeugdspelers bij BVO’s afvallen, zien wij met regelmaat dat ze weer bij AFC terugkeren. AFC geldt in Nederland als een kweekvijver voor BVO’s en kent een ambitieus trainersgilde dat zich ook weet te profileren. Onlangs wisten de volgende jeugdtrainers met succes de gevolgde KNVB-cursus te voltooien. Dit betrof Michael Crombeen (UEFA A), Mansur Milli, Sander Jak, Niels Oosterhuis, Dillon Bijlsma, Xander Kristel en Guido Schoen (UEFA B) en Jaimy Roemer en Taco van Zelf (UEFA C). Wij feliciteren hen met het behaalde succes en spreken de hoop uit dat ze nog lang aan AFC verbonden zullen blijven.

 • Meisjes/Vrouwen

Het meisjes voetbal neemt een gerede plaats in op AFC. Hoewel ook zij vanwege de pandemie niet in competitieverband konden uitkomen, konden zij gelukkig wel blijven trainen. AFC heeft naast een Vrouwenelftal meisjes teams in nagenoeg alle leeftijdscategorieën.

 • AFC-voetbalkampen

De voetbalkampen en Herfst-2-daagse (geheel door AFC verzorgd) konden, met enige aanpassingen, gelukkig wel doorgang vinden en blijven zeer gewild.

 • Verenigingsleven

Naast het voetbal lag ook het verenigingsleven grotendeels lam. Het clubhuis en de horeca moesten dicht, evenals de kleedkamers. Slechts de Jeugd onder 18 kon blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. De meeste traditionele evenementen konden vanwege het aanhoudende virusspook geen doorgang vinden. Dus geen Jaardiner, geen Ridderlunch, geen Zilveren Ploeg bijeenkomst, geen Kerstdiner voor de C-jeugd, geen Klaverjastoernooi, geen Kienen, geen Sixes, geen winterstage voor ons Eerste, geen Jaardiner, geen officiële Vrijwilligersavond met buffet, geen Dick van der Klauw toernooi, geen Be Friends-Cup, geen Meisjes-toernooi en ga zo maar door. Gelukkig konden de Herfst-tweedaagse en de Voetbalkampen wel doorgang vinden en zo ook het Mini WK. Deze laatstgenoemde evenementen zijn razend populair en werden zeer goed bezocht.

 • Afscheid van het oude clubhuis

We namen afscheid van ons oude clubhuis, maar dat kon niet op de manier die wij voor ogen hadden. Het COVID-pandemie verhinderde toegang tot het sportcomplex en een mooi afscheidsfeest met lopend buffet was al helemaal een ‘no go’. De ereleden werden nog wel uitgenodigd voor een kort samenzijn en een laatste foto op de trap. Velen van hen hebben de opening in 1962 nog meegemaakt en bewaren warme herinneringen aan ons ‘oude’ Goed Genoeg aan de Boelelaan.

 • De laatste ronde

De Mediacommissie onder aanvoering van Bobby Gehring en Laurens Bianchi maakte een aantal interviews en legde deze vast op video: ‘De laatste ronde’: met elkaar nog 1 keer een laatste rondje door het ‘oude’ Goed Genoeg en dan op naar ons ‘nieuwe THUIS’. Een en ander werd mede mogelijk gemaakt door AFC Vriendelijk Bedrijf ‘Headsprung Group’ en voetbalvader Sander van der Eenden, die de voice over verzorgde.

Om een impressie te geven van de laatste dagen van het bestaan van ons oude clubhuis maakte onze huisfotograaf Ton Poederbach een uitgebreide fotosessie die op de website werd geplaatst.  Het zal menigeen aan het hart zijn gegaan om de foto’s van de sloop te aanschouwen.

 • Geen jaardiner

Op 18 januari 2020 vierden wij de 125ste verjaardag van ons aller AFC. Dat begin maart 2020 de eerste lockdown werd afgekondigd en de lustrumactiviteiten grotendeels in het water zouden vallen konden we toen niet vermoeden. En dat de pandemie aanhield waardoor ook het Jaardiner een jaar later niet kon doorgaan, had niemand voor mogelijk gehouden. Een vreemde gewaarwording in de historie van AFC.

 • Ons nieuwe onderkomen

Wat zullen velen al deze traditionele happenings hebben gemist en hoeveel leuker is het straks om deze weer met elkaar te mogen beleven. Dan op ons ‘state of the art’ nieuwe sportcomplex dat nog niet helemaal af is. Bij de Valley wordt nog een ‘vijfde’ kunstgrasveld aangelegd en hier en daar zijn er nog wat losse eindjes aan elkaar vast te knopen. Er is en wordt door velen zeer hard gewerkt om ons clubhuis en faciliteiten er picobello uit te laten zien. Zo kunnen we beschikken over een supermoderne keuken, een bar van 40 meter lang, zijn de terrassen aangekleed met fraai meubilair, hebben we beplantingen op ons sportcomplex, kunnen de biljarters van de VBC beschikken over de gewenste 3 (nieuwe) biljarttafels, hebben we een waanzinnig mooi elektronisch scorebord op het hoofdveld, zijn de kleedkamers modern en mooi afgewerkt en is het clubhuis mooi aangekleed met mooie tv screens, bekers en foto’s uit het verleden. U gaat het allemaal zelf meemaken als de deuren straks weer open mogen en we eindelijk weer kunnen genieten van een samenzijn op AFC.

 • Administratie

De administratie wordt bemand door Henny Kottmann (Verenigingsmanager), Rinus van Leijenhorst (administrateur) en Xander Kristel (wedstrijdzaken). Zij zijn inmiddels dagelijks werkzaam in hun nieuwe kantoor, aangrenzend aan de kleedkamers.

 • Commissies

Ondanks de pandemie en een verstoord verenigingsleven gingen de werkzaamheden om de club draaiende te houden ‘gewoon’ door. Vergaderen via Teams of Zoom werd de norm en bleek in sommige gevallen een stuk efficiënter. Al moet gezegd dat na verloop van tijd het gemis aan een ‘face to face’ wel voelbaar werd. Daar waar mogelijk werd dat in kleine vorm overigens wel gedaan.

 • AFC Vriendelijke Bedrijven

De jeugdcommissie en mediacommissie hebben het hele seizoen volop werkzaamheden kunnen en moeten verrichten. Een commissie die zeker niet stil heeft gezeten is de commissie Commerciële Zaken. Deze was vorig seizoen flink uitgebreid en is in de nieuwe samenstelling volop aan de slag gegaan. Ondanks het feit dat er nauwelijks of geen voetbal is geweest heeft men vele nieuwe contacten warm kunnen maken voor AFC en een vernieuwd sponsorpakket tot stand gebracht. Het aantal AFC Vriendelijke Bedrijven is ondanks de pandemie op gelijk niveau gebleven en dat is iets waar wij bijzonder blij mee zijn. Ons nieuwe sportcomplex heeft een enorme aantrekkingskracht en het aantal bordsponsoren is nog steeds groeiende.

 • Amsterdamsche Business Club

De Amsterdamsche Business Club werd in januari 2020 opgericht met als doel een ieders zakelijk netwerk te vergroten door middel van het ondernemen van activiteiten en bezoeken van evenementen in select gezelschap. Ondanks het feit dat de Business Club vanwege het COVID-19 nog nauwelijks enige activiteiten heeft kunnen ontplooien, heeft het sinds de lancering ee enorme groei doorgemaakt en telt het nu ruim meer dan 100 leden. Het heeft een enorme aantrekkingskracht voor ondernemers in de omgeving van de Amsterdamse Zuidas.

 • De AFC’er

In februari verscheen de eerste editie van De AFC’er, een met liefde gemaakt magazine – door AFC'ers voor AFC'ers – met vele leuke rubrieken voor jong tot oud, interessante interviews en prachtige foto’s. Het magazine werd zeer goed ontvangen en daar waar een bezoekje aan AFC niet mogelijk was, kon men thuis vanaf de bank genieten van het AFC-gevoel. Hulde met name aan Bobby Gehring, John Hazel and Laurens Bianchi die hier veel tijd en energie in hebben gestoken.

 • Nieuw elektronisch scorebord op ons hoofdveld

Wij zijn zeer verheugd met het nieuwe elektronische scorebord dat recht tegenover het clubhuis ter hoogte van de middenlijn het hoofdveld siert. Dit 3.85m bij 5.75m grote elektronische board biedt de mogelijkheid onze sponsoren en leden van de Amsterdamsche Business Club de exposure te geven die hen toekomt. Een grote aanwinst die past bij de uitstraling van ons nieuwe sportcomplex.

 • Horeca

De horeca op AFC was het grootste deel van het seizoen verplicht gesloten. Achter de schermen werd veel werk verzet en waren onze barkrachten druk met de inrichting van de keuken en bar. Joop Kenter ging, na jarenlange trouwe dienst in mei met pensioen, maar zal ook het komende seizoen nog geregeld wat uurtjes in ons nieuwe clubhuis blijven meedraaien. Daniëlle Timmerman zal dan de scepter zwaaien over het barpersoneel. Wij danken Joop Kenter ook vanaf deze plaats voor de vele jaren trouwe dienst en wensen Daniëlle Timmerman veel succes.

 • Verhuur medische ruimte

Per 1 februari 2021 heeft Zwaansvliet, praktijk voor fysio- en manuele therapie, een vestiging geopend in het nieuwe clubhuis van AFC. Zij zijn geen onbekende van AFC want Sannah van Uden is al een aantal jaar de hoofdfysiotherapeute van ons Eerste. En Frank Tilmans was als fysiotherapeut en conditie- hersteltrainer zelfs meer dan 10 jaar aan het Eerste verbonden. Met de komst van Mobilis/Zwaansvliet heeft Wim Crouwel het stokje overgedragen en wordt het blessure inloopspreekuur voor AFC-leden overgenomen door Sannah van Uden (Zwaansvliet) en Eloy Linke (Mobilis). Zoals eerder uitgesproken, zijn wij Wim Crouwel zeer erkentelijk voor zijn jarenlange trouwe en vrijwillige inzet.

 • Dochtervereniging ACC 100 jaar

De cricketvereniging ACC, die ooit op de Zuidelijke Wandelweg en na de verhuizing ook op Goed Genoeg de velden deelde met moedervereniging AFC, viert in 2021 haar 100-jarig bestaan. Dat is een heugelijke gebeurtenis. Daar waar de andere dochterverenigingen van AFC, te weten ABC (honkbal) en ATC (tennis) het niet lukte overeind te blijven, slaagde ACC daar wel in. En dat is best een knappe prestatie want cricket in Nederland krijgt weinig exposure.

ACC heeft in de Nederlandse cricketwereld nog altijd een vooraanstaande positie. Met 6 senioren elftallen en jeugd vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën behoort ACC tot de grotere cricketclubs in Nederland. ACC beschikt over 3 velden en dat mag best uniek genoemd worden. Andere ‘oude’ cricketverenigingen worden veelal door voetbal of hockey opzijgezet. Zo spelen de Haagse verenigingen HBS, Quick en HCC (gedeeltelijk) haar cricketwedstrijden op kunstgras, iets dat eigenlijk niet bij cricket past.

Ook het cricket was onderworpen aan de COVID-maatregelen. Aanvankelijk kon er alleen tussen ACC’ers onderling gecricket worden. Pas vanaf 1 juli werd er alsnog een halve competitie gespeeld. In het lopende seizoen wordt er vooralsnog alleen in de Topklasse competitie gespeeld. Spelers en staf zitten in een ‘bubble’ en worden wekelijks op het virus getest.

Hopelijk worden de maatregelen verder versoepeld zodat er nog ruimte is voor cricket door de andere elftallen. De jeugd speelt sinds begin juni weer wedstrijden en de overige senioren elftallen staan te popelen om zich met hun tegenstanders in competitieverband te kunnen meten. Met een beetje geluk kunnen er dan ook nog een aantal lustrumactiviteiten plaatsvinden. AFC’ers zijn uiteraard van harte welkom op ons fraaie complex aan ’t Loopveld.

 • 4 mei herdenking

Het op 12 januari 1946 door mevrouw Jeanny Bessem-de Jongh, echtgenote van de toenmalige voorzitter Dick Bessem, onthulde monument heeft een nieuw plaatsje gekregen op ons nieuwe sportcomplex.

Onlangs mocht onze voorzitter uit handen van directeur Johan Middelkamp van de “Sallandse Wegenbouw “een boom in ontvangst nemen. Dit bedrijf heeft de velden en accessoires van ons nieuwe sportpark aangelegd. De boom die naast het Monument is geplaatst zal binnen enkele jaren onze gedenksteen van schaduw voorzien zodat er een beschermd plekje ontstaat.

Zoals bekend, staan wij elk jaar op 4 mei stil bij de AFC leden die het leven lieten in de Tweede Wereldoorlog. Vaak nog hele jonge mensen die zich tot het uiterste hebben ingezet voor onze vrijheid en daarvoor de hoogste prijs betaalden.

Helaas was ook dit jaar vanwege de COVID-maatregelen een herdenking met meerdere AFC’ers niet mogelijk. Voorzitter Ad Westerhof en secretaris Ernst-Pieter Knüpfer, ook secretaris van dochtervereniging ACC, hebben onder barre weersomstandigheden een bloemstuk bij het monument gelegd.

Bobby Gehring maakte ons erop attent dat er een KNVB-herdenkingsmonument in Zeist bestaat voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, met daarop de namen van meer dan 2600 omgekomen voetballers. Daaronder ook 22 AFC’ers, te weten:. G.J.E. Scheepens, A. Scheepstra, G. Nieuwkamp, G. Struijs, H.H.Furstner, H.M.Immig, H.P.Lindner, J. van Eijk, J. Hatzmann, R. Beuth, R. Cijfer, R. Hartogs, E. van Praag, R. Börneman, P. Buren, J. v.d. Heul, J. Ovaa, H. Brass, F.R. Braun, E. van Ooy, W. van Raamsdonk en R. Salm.

Op het monument staan thans de namen van ‘slechts’ 7 omgekomen AFC’ers. Het duurde veelal ruime tijd voordat zekerheid werd gekregen over het lot van de na de oorlog vermiste personen. Max Flam uit onze archiefcommissie is al een tijd bezig om informatie over deze 15 AFC’ers te verzamelen.

Het bestuur zal zich beraden op welke wijze ook deze omgekomen AFC’ers op ons monument blijvend kunnen worden vermeld. Wij vinden het belangrijk dat al deze mannen elk jaar opnieuw worden genoemd. Zij allen vormen de geschiedenis van onze club.  

 • In Memoriam

In het seizoen 2020-2021 ontvielen ons de volgende personen.

Op 3 juni 2020 overleed Zilveren Ploeglid Marc de Hond (42).

Op 23 juli overleed AFC Ridder Theo van Broekhuizen (70).

Op 29 juli overleed AFC Ridder Ron Prins (75). Hij was 66 jaar lid van AFC.

Op 22 augustus 2020 overleed mevrouw Jogriet Endel (72), ondersteunend lid van AFC.

Gelet op de late jaarvergadering van vorig jaar (24 september 2020) waren deze eerste 4 namen reeds gememoreerd.

Op 5 oktober 2020 overleed Peter van den Dungen Sr. (86), Lid van de Zilveren Ploeg en 42 jaar lid van AFC. In het ‘in memoriam’ van de hand van erelid Kees Gehring valt te lezen dat Peter van den Dungen Sr. liefst 18 jaar elftalleider was van het binnen AFC alom bekende ‘Zami Quatro’.

Op 2 december 2020 overleed Frank Kramer (73), ondersteunend lid en Lid van de Zilveren Ploeg.

Op 13 december overleed AFC Ridder, Rein Minor (77). Hij was 55 jaar lid van AFC en was een fanatiek sportman, die onder andere de marathon van New York heeft gelopen en 3x de Elfstedentocht heeft uitgereden.

Op 22 januari 2021 overleed Cees den Braven (85), oud-1e elftalspeler, AFC Ridder en jarenlang financieel ondersteuner van onze club.

Op 26 januari 2021 overleed ondersteunend lid en voormalig teamarts van ons Eerste, Jimmy van Rompu (101).

Op 3 februari 2021 overleed Arno Kottmann (59), neef van onze Verenigingsmanager Henny Kottmann en jarenlang gerespecteerd ‘AFC Vriendelijk’ met zijn Administratie- en Belastingadvieskantoor Kottmann & Co.

Op 3 februari 2021 overleed Mevr. Van Ommeren-Van Rijn (80), dochter van ons oud-erelid Otto van Rijn en vrouw van AFC Ridder Ruud van Ommeren, moeder van Zilveren Ploeger en oud-bestuurslid Nick van Ommeren en Zilveren Ploeger Michiel van Ommeren, alsmede ons jeugdlid Koen van Ommeren.

Op 9 maart 2021 overleed Michael van Os (76). Hij was donateur van AFC en vaste medewerker van het programmablad ‘AFC Thuis”.

Op 20 mei 2021 overleed ons Lid van Verdienste en Lid van de Zilveren Ploeg, Jan Benoni (93). Hij was 46 jaar lid van AFC en heeft liefst 26 jaar zitting gehad in de jeugdcommissie, het langst als zeer gewaardeerd penningmeester.

Zij zullen in onze herinneringen blijven voortleven.

 • Slotwoord

En hiermee sluiten wij een wederom uiterst merkwaardig verlopen seizoen af. Een seizoen waarin het clubleven nog meer dan het vorige ernstig werd verstoord. Nauwelijks of geen voetbal en weekenden die er voor velen ineens compleet anders uit kwamen te zien. Maar gelukkig is het einde van de pandemie in zicht en kunnen we met z’n allen uitkijken naar het nieuwe seizoen. Dat wordt ongetwijfeld een heel mooi seizoen met een feestelijke opening van ons nieuwe clubhuis en het vreugdevol beleven van de vele tradities en evenementen die AFC rijk is. Wij wensen alle leden, sponsoren, donateurs en andere betrokkenen vooral een gezond en sportief seizoen.

Namens het bestuur van AFC,
Ernst-Pieter Knüpfer, secretaris
Amsterdam,
Juni 2021