Jaardiner met verslag en 250 foto's

Jaardiner AFC 121 !

Zondagavond 17 januari j.l. vond in de Art Deco zaal van het Amsterdamse American Hotel het traditionele AFC Jaardiner plaats, ter ere van de 121e verjaardag van onze mooie club. Tegelijkertijd vond in het Hilton Hotel het AFC Damesjaardiner plaats.

Eerder die dag had AFC 1 in de laatste minuut met 1-2 weten te winnen van en bij OJC Rosmalen. Mede daardoor waren er bij aanvang van de avond vele vrolijke gezichten en begroetingen.

In de twee voorgaande edities van het Jaardiner was Tom Egbers de tafelpreses. Doordat hij tegenwoordig de presentator is van het programma Studio Voetbal kon hij deze zondag de 17e niet aanwezig zijn. Oud-voorzitter en Erelid Machiel van der Woude nam op perfecte wijze zijn rol over.

Voorzitter Ad Westerhof sprak in zijn speech over het wel en wee van AFC en dankte alle genodigden voor hun aanwezigheid en betrokkenheid, die deze avond altijd weer uniek maakt. Onze voorzitter bracht tevens het nieuws dat Bart Logchies ook volgend jaar trainer van AFC 1 zal zijn. Het bericht werd met luid applaus ontvangen.  Ook met Said Moumane, Roy Tular en Benno Nihom wordt de aangename samenwerking voortgezet.

Vervolgens was het tijd voor de laureaten: 

Dit jaar was de intrede van een nieuwe prijs c.q. vorm van waardering: “De Goed Genoeg Award”. Deze prijs werd uitgereikt aan het “Kien Dream Team”: Roy van Dijk, Hans Hulst, Ronald Koster, Lou en Nicky Hekster en Ron van Doesburg. Al 20 jaar zetten zij zich vrijwillig in voor de club om op de laatste vrijdag voor Kerst het traditionele Kienen te organiseren. In de loop der jaren heeft deze avond zich ontwikkeld tot een ware happening, vandaar dat deze groep oer-AFC’ers de bijnaam ‘dreamteam’ kreeg. De Goed Genoeg Award is hen van harte gegund.

Max Flam werd benoemd tot Lid van Verdienste. Ook Max zet zich al vele jaren en op vele gebieden vrijwillig in voor de club. Als lid van de Commissie Seniorenvoetbal een graag (en veel) geziene AFC-er bij de recreatie teams.

De avond kreeg extra allure in de vorm van de Mr. Henne Boskamp Nobelprijs, die werd uitgereikt aan onze oud-trainer Stanley Menzo. Stanley wist AFC vorig jaar uit benarde positie te redden en ons te behouden voor de Topklasse. Hij kreeg terecht een staande ovatie en het was mooi om te zien dat Stanley vereerd en ontroerd was.

De speech van AFC 1 Captain Magid Jansen luidde het einde van de avond in. In een sterk en helder betoog liet Magid zijn licht schijnen over de talentvolle spelersgroep en het prachtige trainingskamp in Gran Canaria waar zij van 5 tot 10 januari verbleven. Voor de tweede seizoenshelft zullen de spelers en staf alles uit de kast gooien om een mooie eindklassering te realiseren. Wij wensen hen daar heel veel succes bij.

Om 00:00 precies werd het glas geheven op de verjaardag van AFC en zongen alle aanwezigen het clublied: “Ik heb u lief, mijn AFC !”

AFC 121 jaar. Gefeliciteerd met de club!

Commissie PP&E – BG

Zie ons AFC Fotoalbum of klik hier
Met 250 foto's !!!, gemaakt door Arjan Anderiesen.