Jaardiner AFC 125 jaar een groot succes

Op zaterdagavond 18 januari vond in het Okura Hotel te Amsterdam het traditionele jaardiner plaats, ten ere van de 125e verjaardag van de club.

Een bijzondere editie, vanwege het jubileum, maar tevens doordat het damesdiner, met maar liefst 200 deelneemsters, ook plaatsvond in het hotel.

Tafelvoorzitter Bob Gehring kon maar liefst 180 genodigden aan tafel verwelkomen, in een prachtige ingerichte zaal. Nieuw op deze avond was dat er een optreden plaatsvond, van illusionist Victor Mids, bekend van het TV programma Mindf*ck. Het gaf de avond een 'magische' touch.

De club verwelkomt ook weer een aantal nieuwe laureaten. AFC voorzitter Ad Westerhof kondigde aan welke AFC'ers dit jaar in de prijzen vielen.

Voor de vele aan de AFC bewezen diensten, werden Lou Hekster, Bob Duis en Brian Speelman benoemd tot Lid van Verdienste. Ter erkenning van de zeer belangrijke diensten werd de Mr Henne Boskamp Nobelprijs toegewezen aan Alphons Peters. Aan de AFC's Vrienden Biljart Club (VBC) werd de Goed Genoeg Award toegewezen. En tot slot werd Ronald Koster benoemd tot Erelid, voor zijn vele aan AFC bewezen bijzondere diensten.

Nadat het 84 jaar oude clublied "Ik heb U lief mijn AFC" werd gezongen, werd er door zowel de heren als dames gefeest in een nabijgelegen zaal.

Na afloop ontving elke gast een goodie bag, met daarin een door Lou Hekster aangeboden AFC 125 jaar jubileum das en een fotoboek genaamd 'AFC 125'. Een prachtig boek waarvoor de allerjongste en de oudste AFC'ers gefotografeerd werden. Het eerste exemplaar werd door oud-voorzitter Machiel van der Woude uitgereikt aan de zittende voorzitter, Ad Westerhof.

Bekijk de onderstaande video van Tom Poederbach (de fotograaf van het boek) over hoe het boek tot stand kwam:

Bekijk hier de overige foto's en de videoreportage van de avond:

Benieuwd naar de eerstvolgende jubileumactiviteit? Bezoek dan de speciale AFC 125 jaar pagina.