In Nijkerk wint AFC laatste oefenwedstrijd

Op zaterdag 6 augustus, acht dagen voor de competitiestart tegen Jong Twente in Hengelo, heeft AFC de laatste oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Sparta Nijkerk onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge gewonnen met 1-3. Dit na een 1-1 ruststand. Op Sportpark De Ebbenhorst was AFC vooral in de eerste helft de bovenliggende ploeg met goed positiespel. Dit veldoverwicht werd echter niet omgezet in een flink aantal doelpunten. Sterker, de ploeg van trainer Ton du Chatinier kwam al snel achter na een misverstand op het middenveld. Rick Boersma bracht de gastheren aan de leiding. Hierna ging AFC uitdrukkelijk op zoek naar een tegendoelpunt, maar Pieter Koopman trof bij de afronding de paal en de Sparta-keeper (2x) uitdrukkelijk op zijn weg. Na de zoveelste afgeslagen corner scoorde Sam Nijpels tenslotte toch, na een pass van Magid Jansen. De gekromde bal vloog fraai in de bovenhoek.

Na rust was het allemaal wat rommeliger, mede door de gebruikelijke wissels aan beide kanten. De eerste twintig minuten van de tweede helft deelde Sparta Nijkerk de lakens uit, maar echt gevaarlijk voor het doel van Patrick Zonneveld werd het niet. AFC werd hierna weer sterker en een Amsterdamse zege hing steeds meer in de lucht. Doelpunten bleven dan ook niet uit. Een kwartier voor tijd kopte Koen Bosma een door Edip Biberoglu genomen corner met een fraaie boog in de verste hoek en pal voor tijd verzilverde Pepijn Kluin een afgemeten voorzet van Matthijs Jesse, die zijn snelheid uitbuitte na een dieptepass van Jonathan Ritchard. 1-3 derhalve, een uitslag die de verhoudingen goed weer gaf. Een uitslag ook, die de geslaagde oefencampagne van AFC onderstreepte.

MvdW

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Jordi van Gelderen, Sam Nijpels (Guido Moelee), Magid Jansen, Johan Kulhan, Jonathan Ritchard, Koen Bosma (Tim Wulffraat), Edip Biberoglu, Pieter Koopman (Pepijn Kluin) , Melvin Grootfaam (Matthijs Jesse).