In Memoriam Wim Ringe

 Gisteren, woensdagmiddag 30 januari, kregen wij tot onze grote schrik het schokkende bericht dat onze AFC-vriend Wim Ringe volkomen onverwacht  in de ochtend zeer plotseling overleden is, slechts 73 jaar oud.

Zoals gebruikelijk ging Wim iedere ochtend in zijn tweede woonplaats Valencia een rondje hardlopen en bij thuiskomst voelde hij zich niet lekker en werd hij kort daarna  geveld door een hartverlamming, die hem fataal werd.
Wim mankeerde nooit iets en hij was vorig seizoen nog iedere week op Sportpark Goed Genoeg actief als clubscheidsrechter.

Op het afgelopen Jaardiner op 18 januari j.l., morgen nog maar twee weken geleden, was Wim zoals ieder jaar aanwezig, dit jaar speciaal overgekomen uit Spanje en  hij vertelde  aan onze tafel enthousiast over zijn nieuwe woning in Valencia, die hij deelde met zijn vrouw Maria-José. De bedoeling was om in de winter in Valencia te gaan wonen en in de zomer in Amsterdam.

Wim Ringe was 57 jaar lid van AFC en werd 4 jaar geleden op 18 januari 2015 zeer terecht benoemd tot Lid van Verdienste van AFC. Zijn grootste verdiensten lagen in de Archiefcommissie die hij vele jarenlang aanstuurde, de laatste jaren samen met zijn AFC-vriend Hans de Wijs en Erelid Edwin Geluk. Hij was onder meer de initiatiefnemer van het Digitaal Archief.  Daarnaast was hij vele jaren de samensteller van het programmablad AFC-Thuis.

In zijn “jonge “ jaren voetbalde hij in vele AFC-teams en in zijn nadagen op zondag in AFC 12, dat een hecht vriendenteam was en natuurlijk maakte hij dan ook deel uit van het genootschap “Twee voor Twaalf”, dat al sinds 1979 regelmatig bij elkaar komt. “Twee voor Twaalf” zijn de oud-spelers van het 12e elftal en hun partners.

Wij zullen onze vriend en oer AFC’er Wim enorm gaan missen en wij wensen zijn vrouw Maria-José en zijn kinderen Nuria en Intie heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Namens “Twee voor Twaalf”,
Hans Elias

De crematie heeft intussen in Valencia plaats gehad.