In Memoriam Ronny Susan

IN MEMORIAM RONNY SUSAN

Wij zijn verbijsterd, nog vol ongeloof en zeer verdrietig over het totaal onverwachte overlijden op 25 november j.l. op de veel te jonge leeftijd van 67 jaar van onze dierbare vriend en ‘kind van de club’ AFC Ridder Ronny Susan.

Ronny werd in 1959 op 10-jarige leeftijd lid van onze AFC, waar zijn oudere broer Dick samen met – en op voordracht van Hans Loonstijn twee jaar eerder lid was geworden.

Ronny speelde in de standaard jeugdelftallen tot en met de junioren A-1 en bij de senioren speelde hij enige tijd in AFC 3 en 4. In 1967 maakte hij op 18-jarige leeftijd deel uit van een Jong AFC elftal tijdens het destijds befaamde Internationale Zeeburgia Pinkster toernooi.
Ronny was geen supertalent, maar speelde altijd met veel inzet, in belang van het elftal en het resultaat en genoot (toen al) met volle teugen van het clubleven.
Ook zijn ouders, Bob en Rootje, namen deel aan het verenigingsleven en Bob Susan speelde vanaf de oprichting in 1970 jarenlang competitie voor ATC, de Amsterdamse Tennis Club.

Uit die periode dateert ook de volgende anekdote: Ronny speelde als linksback in AFC 4 een wedstrijd uit tegen Aalsmeer 2 en de winnaar van deze wedstrijd was Kampioen. AFC stond met 0-2 voor, maar een kwartier voor tijd maakte Aalsmeer 1-2. Ronny liep naar de bank en sprak tegen de coach de legendarische woorden: “Als wij deze wedstrijd willen winnen, moet je mij nu wisselen”. Ronny Susan ten voeten uit.

Na zijn middelbare schoolopleiding koos Ronny voor een carrière in de confectie en verhuisde hij midden jaren ’70 naar Italië, waar hij een lange en succesvolle periode van zijn leven doormaakte.
Nadat hij in 1989, inmiddels gelukkig getrouwd met Ellen Disselkoen, met hun in 1984 geboren dochter Barbara, waar hij zielsveel van hield, terugkeerde naar Nederland, merkte Ronny hoezeer hij AFC had gemist.

Hij stortte zich nog intenser in het clubleven, was altijd als supporter bij alle wedstrijden (uit en thuis) van AFC 1 en ook op zaterdag en woensdagmiddag bij de jeugd  was Ronny op ‘zijn’ club.
Bij thuiswedstrijden van AFC 1 was hij vele jaren met clubgenoten  als Edwin Geluk, Hans Honsdrecht, Frank Bouman, Jan Koomen, Ger Smit, e.a. actief als ‘poortwachter’.
Hij maakte met alle bezoekers een praatje, iedereen kende hem, hij kende iedereen.

Ronny was een warme man met een groot inlevingsvermogen, altijd in een goed humeur en in voor een geintje, ‘all in all’ een zeer positief mens en…….. een ECHTE AFC’er.
Zowel binnen als ook buiten AFC zullen zijn vele vrienden en vriendinnen hem vreselijk gaan missen.

Namens het bestuur en ereleden, functionarissen, leden, donateurs en supporters van AFC wensen wij Ellen, Barbara en haar vriend Coen alle kracht om dit grote verlies een plek te geven.

29-11-2016,
Ad Westerhof | Kees Gehring.

Zeeburgia Pinkstertoernooi 1967
Staande helemaal rechts de 18 jarige Ronny Susan

De crematie zal plaatsvinden op vrijdag 2 december om 13.00 uur op Begraafplaats Zorgvlied.
Adres: Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam.
Verzoek: geen bloemen.