In Memoriam Ronald Anderson

Op zondag 2 oktober 2022 overleed Ronald Anderson. Hij kampte al geruime tijd met ernstige gezondheidsproblemen. Ronald was een trouw lid van AFC-dochter ACC, waar hij tot voor kort alle thuiswedstrijden van het eerste volgde. Met AFC was hij vooral verbonden door zijn getalenteerde zoon Lucas die in de jeugd speelde. In die tijd heeft hij heeft hij heel wat tijd op en rond de velden rondgebracht met een enthousiaste groep ouders.

Ronald was in het dagelijks leven uitgever van beroep en bij ACC deed men maar al te graag een beroep op hem als er weer eens een jubileumboek moest worden geproduceerd. Toen AFC ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 1995 een vuistdik jubileumboek wilde maken vond het toenmalige bestuur Ronald graag bereid om samen met eindredacteur Hans de Bie de productie voor zijn rekening te nemen. Een geweldige klus die bijzonder mooi uitpakte. Het prachtige HONDERDJARENBOEK in rood linnen omslag deed jubilaris AFC in alle opzichten recht.

Het fotootje van zoon Lucas op pagina twee van het boek is een blijvende herinnering aan Ronald Anderson en zijn zeer gewaardeerde inzet voor AFC.

Machiel van der Woude