In Memoriam Marien Willemsen

Vanaf de eerste keer dat Marien bij de aanvang van het seizoen 2013-2014 de kleedkamer van AFC binnenstapte bleek zijn komst letterlijk een schot in de roos!

Wij waren al enige tijd met hem in gesprek om ons eerste elftal te komen versterken, maar AFC was niet de eerste club waar Marien aan dacht, hij kwam uit voor SV Spakenburg.
Marien begon bij AZ en trainde daar onder Louis van Gaal en Co Adriaanse op Eredivisie niveau.
Daarna speelde hij Jupiler League bij Telstar en Omniworld en in de avonduren studeerde hij aan de Universiteit. Naast een meer dan uitstekende speler was Marien ook zeer intelligent en ambitieus.
Na zijn carrière als profvoetballer wilde hij carrière maken in de zakenwereld. Via Spakenburg werd het dus AFC en die stap bracht ons allemaal veel vreugde. 

Marien kwam bij AFC in een mooi team met jongens die overdag aan hun carrière werkten en ‘s avonds lekker kwamen trainen. Met Pepijn Kluin en Laurens Samsom. Met Daan Sutorius, Geoffrey Galata en Sjoerd Jens. 
Met Magid Jansen en zijn vriend Tom van den Brink. AFC genoot van Marien en Marien van AFC. Na een kampioenschap met Spakenburg werd Marien ook in zijn eerste seizoen bij AFC direct kampioen van de  KNVB Topklasse.
Als verdediger had hij nooit een harde overtreding nodig. Naast het positioneel goed verdedigen, was hij  een moderne back die a la Phillipp Lahm vaak de achterlijn haalde. Zijn voorzet was altijd op maat en bij het samenspelen met zijn teamgenoten leed hij nooit onnodig balverlies.
Marien Willemsen was al een zgn. ‘’wing back’’ voor dat woord überhaupt was uitgevonden.

Nadat Marien als voetballer na 139 wedstrijden voor AFC 1 in 2018 zijn schoenen aan de wilgen hing, ging hij bij ABN AMRO werken. Meindert Huisman hiep hem daar op weg en zo kwam hij als bankier vele AFC’ers later zakelijk tegen. 

Marien voelde zich al langere tijd niet goed en werd vorig jaar onwel. Ondanks alle fysieke problemen bleef hij positief. Wij spraken elkaar vorig jaar over de Gouden Ballen bijeenkomst en Marien beloofde te komen maar kort voor dit gezellig samenzijn met z’n oude kameraden liet hij weten dat het hem toch te veel was. 
De eens zo fitte en vrolijke Marien bleek ernstig ziek maar bleef altijd positief. Samen met zijn partner Tamara en hun kinderen ging hij in november nog naar Bonaire en had daar met zijn gezin een fijne vakantie. 

Het is niet te bevatten en onvoorstelbaar hoe snel het alsnog is gegaan. Vorige week nog hebben vele voetbalmaatjes hem een hart onder de riem gestoken middels een video boodschap die door Sam Nijpels was geïnitieerd en AFC en Spakenburg deden bij de laatste competitiewedstrijd tussen beide teams waar Marien voor gespeeld heeft de toss samen met zijn kinderen Novah en Manoah. De video van Sam en de ode van zijn twee laatste clubs kwam nog net op tijd. Vrijdag overleed Marien op de veel en veel te jonge leeftijd van 38 jaar in het bijzijn van zijn dierbaren. Het leven is zo verdomde oneerlijk en wat gaan wij bij AFC Marien Willemsen ontzettend missen.

AFC zal Marien never nooit vergeten en wij wensen Tamara en hun kinderen alle kracht om dit enorme verlies ooit een plaatsje te kunnen geven.

Bob Duis.