In Memoriam Cees Bouwens

Een groot AFC-er is overleden => CEES BOUWENS.
Cees Bouwens was in de periode (1958 – 1970) of wel de “Transition” in de AFC  van “leven de lol” naar “prestaties” een toonaangevend en zeer belangrijke persoonlijkheid.
Niet alleen als speler in twee belangrijke kampioens-elftallen (1961/1963), maar ook later als bestuurslid een belangrijk man in onze AFC.
Als aanvoerder in het veld en als “speecher” tijdens belangrijke happenings was hij onnavolgbaar. Een combinatie van intelligentie en gevoel voor humor maakten zijn toespraken tot een feest.

Door zijn drukke werkzaamheden als Directeur van een grote Verzekeringsmaatschappij moest hij, heel begrijpelijk, kiezen voor zijn werk en voor zijn gezin.
Het was daardoor dat hij niet de ideale opvolger werd van onze krachtige Voorzitter uit die periode: Henk Kappelhoff.

Cees was de ideale linksback met een "rechterbeen” met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Elke rechtsbuiten van de tegenpartij had een slechte “middag”.
Dat was nog in de tijd dat “backs” hun tegenstander moesten uitschakelen en niet zoals nu als “wing-back” de voorzetten moeten geven en dan hun verdedigende taak zo nu en dan verwaarlozen.

Cees Bouwens, 95 jaar geworden,  zullen wij ons herinneren als een lid van de AFC waar wij trots op zijn en waar wij allemaal de beste herinneringen aan bewaren. 

Cees => Rest in Peace.

Robbie Duis.

AFC kampioen in seizoen 1962-1963 1e Klasse A
Achterste rij v.l.n.r.: Cees den Braven, Ton van Straaten, Nico van Til, Ton van der Valk (E.C.), Jaap Draisma, Henk Teiwes, Cees Bouwens (met bal), Frans Kat, Rolf Leeser (leider)
Voorste rij v.l.n.r.: Bennie Roode, Simon Kraaipoel, Jos Kemna, Robbie Duis, Rob Brouwer.