In Memoriam Bob van den Bergh

Bob van den Bergh groeide op in de Amsterdamse Stadionbuurt en werd in 1951 op 13-jarige leeftijd lid van AFC.  Hij was de 5 jaar jongere broer van Henk van den Bergh, die in de tweede helft van de jaren ’50 linksbuiten was van AFC 1. Bob speelde zelf in alle standaard jeugdelftallen, o.a. in 1954 in Adspiranten 1 met  andere AFC’ers als Rob Duis, Hans Honsdrecht, Bob Wildeboer en zijn jeugdvriend Duco Ohm (zie foto). Bij de senioren was hij middenvelder in AFC 2 en daarna speelde hij enkele jaren in AFC Zaterdag 1.

Bob was ook een zeer verdienstelijk honkballer en speelde in het eerste negental van ABC, voor welk team hij vanaf 1981 tevens als coach actief was en een Kampioenschap behaalde waardoor ABC terugkeerde in de Eerste Klasse. 

Als veteraan speelde hij nog vele jaren in een lager Zaterdag team met o.a. zijn AFC-gabbers Cas Tromp en Bert Witteveen. Bob was ook een verwoed klaverjasser. Met zijn vriend en oer-AFC'er Martin Duinker en met Cas en Bert werd vaak gespeeld. En toen na Martin en Cas ook enkele jaren geleden Bert overleed schreef Bob in een In Memoriam in Clubblad de Schakel "nu mijn 3 vrienden het tijdelijke voor het eeuwige hebben verwisseld hoop ik dat wanneer het ooit mijn tijd is zij voor mij aan de klaverjastafel een plaats hebben vrijgehouden".

Bob was vrijwel altijd met honkbalvrienden Els, Marjolein en Gerda Bridié en Ben Heesen bij de thuiswedstrijden van AFC 1 aanwezig en stond de laatste jaren voor aanvang van die wedstrijden met o.a. Frank Bouman en Hans Honsdrecht bij de poort van ‘Goed Genoeg’. Hij vond het leuk om iets voor de AFC te betekenen en ter plekke de bezoekers het programmablad AFC-Thuis te  overhandigen.

In 2018 presenteerde Bob een boek over zijn leven onder de titel “Een Amsterdammer”  met als eerste regel ‘’Mijn hele leven heb ik in Amsterdam gewoond, dan ben je een geluksvogel‘’. Hij schrijft daarin dat sport (voetbal, honkbal, wielrennen, ijshockey) en muziek in zijn jonge jaren een voorname rol speelden. Een hoogtepunt was een buitenlandse reis met de selectie van AFC in 1958 naar St. Brieuc in Bretagne met zijn oudere broer Henk en andere bekende AFC-namen als Cees Bouwens, Rein Akkerman, Henne Boskamp, Arthur Reddering en Henk Teiwes.

Bob van den Bergh heeft 70 jaar veel plezier aan zijn AFC beleefd en dat liet hij vaak blijken. Eerder dit jaar werd bij Bob een ernstige ziekte geconstateerd en laatste maanden ging zijn gezondheid snel achteruit en is Bob op 16 december j.l. op de leeftijd van 83 jaar overleden. AFC condoleert Bob's nabije familie en vrienden met het verlies en wij zullen deze altijd vrolijke AFC- Ridder op en om Goed Genoeg zeer missen.

 Edwin Geluk │ Kees Gehring.

De afscheidsdienst vindt op vrijdag 24 december om 10.30 uur plaats in besloten kring maar de dienst kan via een livestream gevolgd worden.

Website:      https://pci-webcast.nl   

Plechtigheid ID: 142531

Wachtwoord:    svrqcypc7e5q

 
Onderstaande foto is AFC – Adspiranten 1 uit 1954

Zittend v.l.n.r.: Wim den Hengst, Robbie Duis, Ron Idema, Bob van den Bergh en  Eddy Blöte.
Midden v.l.n.r.: Hans Honsdrecht, Jan Hopster, Wim Knieze en Duco Ohm.
Boven v.l.n.r.:  Bob Wildeboer en  ? .