In deze tijd hecht ik veel waarde aan de boodschap: 'Wees lief voor elkaar'

Het voetbal ligt al weer een tijdje stil. Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de KNVB besloten dat de competitie van seizoen 2019-2020 niet wordt hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. De komende tijd houden we via de website en diverse social media alle AFC'ers op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Maar ook over de bouw van onze nieuwe complex. Daarnaast interviewen we diverse AFC'ers, waarbij zij vertellen hoe ze door deze bijzondere tijden beleven. Vandaag: Verenigingsmanager Henny Kottmann.
 

Henny, allereerste vraag: hoe gaat het met jou en je familie in deze bijzondere tijden?

Met mij en mijn twee jongens gaat het goed. Maar het zijn natuurlijk, ook voor vele ouders met mij met schoolgaande kinderen, vreemde en onwerkelijke tijden. En zeker voor de kinderen. Ook hun wereld staat op zijn kop omdat zij de vaste gang naar school missen en nu gedwongen worden om online lessen te volgen.

Je werkt nog – samen met Rinus van Leijenhorst – op gezette tijden op AFC om de club draaiende te houden. Waar bestaan de werkzaamheden zoal uit?

Rinus houdt zich natuurlijk specifiek bezig met de financiële administratie, waarbij op dit moment het personeelsbeleid (met de specifieke zaken zoals arbeidstijdverkorting) een belangrijk onderdeel is. Mijn werkzaamheden bestaan uit de o.a uit de voorbereidende werkzaamheden in het kader van de aanstaande verhuizing, want de verbouwing gaat gestaag door. Ook is het het dagelijkse toezicht op onze accommodatie is een belangrijk onderdeel. En nu komt de periode van opzeggingen en aanmeldingen eraan plus de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe seizoen. Dat heeft veel aandacht nodig. En we kunnen ons eindelijk ook richten op zaken waar normaal gesproken geen tijd voor is bijv. het opruimen van oude administraties. 

Wordt er door de (jeugd)leden ook goed gehoor gegeven aan de maatregelen en de oproep om niet op de velden te komen?

In het begin van de crisis was het op ons complex (op de velden) veel te druk met jeugd die nog niet bewust genoeg was van de noodzaak van social distance. Met hangsloten hebben wij alle toegangshekken afgesloten, maar dat weerhield de jeugd er nog niet van om over de hekken te klimmen en de velden te betreden. De politie is sindsdien strenger gaan handhaven. Op dit moment is het echt veel rustiger. Maar dat heeft denk ik ook te maken met het feit dat de politie nu bekeuringen oplegt aan overtreders. En ik denk nu ook wel dat iedereen veel bewuster is geworden van de ernstige gevolgen van het corona virus.

Er wordt dit seizoen niet meer gevoetbald – sowieso niet door amateurclubs. Wat voor consequenties heeft dat voor bijvoorbeeld de interne teamindelingen?

Daar zal de komende tijd met name de jeugdcommissie zich mee bezig gaan houden.

Je was natuurlijk iedere week en iedere voetbalweekend op AFC. Waar besteed je je tijd aan in deze periode?

Net zoals vele andere mensen; aandacht schenken aan klusjes in huis en accepteren dat het helaas even niet anders is. Gezondheid staat centraal en dat is toch het belangrijkste en kostbaarste bezit in het leven. Dat moeten wij met z’n allen koesteren. Met z’n allen moeten wij door deze moeilijke tijd heen. En daarom hecht ik veel waarde aan de boodschap die veel wordt verkondigt: 'wees lief voor elkaar'!