In de schijnwerper: Wout Meulemans

In AFC-Thuis, het programmablad dat bij iedere thuiswedstrijd wordt uitgegeven, laten wij in de rubriek "In de schijnwerper" een speler of staflid van AFC 1 aan het woord.
Bij AFC – WKE was dit Wout Meulemans

 

The Reds kent nu ook een man van The Red Cards, Wout Meulemans. Dit jaar bezig aan zijn 8ste seizoen bij AFC – en even zoveel jaren in de AFC1-selectie. Geboren in Tiel 27 jaar geleden, maar al ?? jaar woonachtig in de hoofdstad. De geboren middenvelder/rechtspoot begon zijn voetbalcarrière bij Theole, om daarna te verkassen naar FC Den Bosch. Waar 'Woutje' anderhalf seizoen prof was, maar stopte, mede door blessureleed. Volgde AFC.

 

Elk nadeel heb ze voordeel zei JC. Eindelijk basisspeler dankzij al die blessures. ''Ja, en ik hoop dat ik dat kan blijven, natuurlijk, mede op basis van wat ik de laatste twee wedstrijden heb laten zien. Maar naar mate meer spelers terugkeren wordt de concurrentie om in de basis te komen, en te blijven, moordend. Dat is wel een lichtpuntje gezien onze plek op de ranglijst: we worden alleen maar sterker. We hebben een supergoeie selectie en ik heb nog geen ploeg gezien waarvan we niet kunnen winnen. Maar we moeten wel gaan winnen, natuurlijk.''

 

Nog adviezen voor het team voor de wedstrijd tegen WKE? ''Nou misschien dat we zakelijker moeten worden. Ik bedoel: als we tegen Kon. HFC voorstaan is het misschien handiger om het achterin dicht te spijkeren in plaats van als een dolle naar voren te gaan om 0-2 te maken. WKE is een sterk team met verschillende goeie ex-profs. Hun winst van 4-1 op De Treffers, toch een van de beste ploegen, heeft indruk gemaakt.''

 

Je ouders Willem Jan en Ingrid slaan als supporters bijna geen wedstrijd over. Je hebt vast op je donder gehad voor die twee rode kaarten achter elkaar. Lachend: ''Nou nee hoor, ik kreeg zelfs niet 'wat stom' te horen. Alleen dat het erg zuur was, want heel onterecht allemaal. Maar ik heb wel geleerd dat ik mijn acties soms beter moet inschatten, dus slimmer moet worden met mijn tackles.''

 

Waarin ben je goed, wat kan beter? ''Ik zie het spelletje wel redelijk en heb een goede techniek, maar mijn koppen is slecht en ik moet vaker met een afstandsschot komen.''

 

Hoe ben je destijds bij AFC terechtgekomen? ''Na een korte pauze na FC Den Bosch, toen ik daar speelde woonde ik al in Amsterdam, klopte ik aan bij het AFC van destijds Ton du Chatinier. Dat liep via Željko Petrović, die eerder met Ton had samengewerkt, en Jack van Gelder.''

 

Afgestudeerd aan de UVA in de algemene sociale wetenschap. Wat doe je behalve voetballen en wat zijn je maatschappelijke plannen? ''Ik zit wel in een leuke tussenfase. Voetballen en in de Pijp in de horeca werken om geld te verdienen. Ik ben er nog niet uit wat ik later wil gaan doen en of dat gerelateerd aan mijn studie wordt of niet.''

 

Die mogelijke tweede divisie die eraan komt… Mening? ''Klinkt allemaal wel interessant. Ook dat voetballen op zaterdag, waardoor je toch op veel meer publiek kan rekenen. Met deze selectie moeten we ons volgend seizoen ook voor die divisie, als-ie er ooit komt, kunnen kwalificeren.''                                                                                    door Michael van Os