In de schijnwerper: Uli Landvreugd

In AFC-Thuis, het programmablad dat bij iedere thuiswedstrijd wordt uitgegeven, laten wij in de rubriek "In de schijnwerper" een speler, staflid of supporter van AFC 1 aan het woord. Bij AFC – Quick Boys was dit Uli Landvreugd.

De eerste (uit)wedstrijd in het nieuwe seizoen werd op ’t nippertje een gelijkspel tegen Noordwijk (2-2). Vandaag is de eerste thuiswedstrijd, los van de friendly’s, op het fraaie nieuwe kunstgrasveld, tegen Quick Boys. Enkele vragen aan Uli Landvreugd (48), succestrainer van AFC1 sinds de zomer van 2018.

Die rare Corona-voetbalvoorbereiding een beetje goed overleefd met je groep? Het viel mee. We hebben wel wat kunnen doen, eigenlijk liep het allemaal wel volgens plan. Vanaf half juli was fullcontact al mogelijk. Maar als een speler Corona krijgt, wat is gebeurd, is dat natuurlijk een ramp. We hebben zelfs een keer het hele team eruit gehaald, dat zie ik andere clubs ons niet gauw nadoen. Safety for all zegt AFC immers.   

Weinig AFC-publiek bij Noordwijk zeker? Lastige beperkingen? Ook dat viel wel mee. Er mochten 30 mensen komen, die hebben zich moeten aanmelden via de Noordwijk-site en ik heb verschillende bekende AFC-gezichten gezien. Er was ook flink wat thuispubliek. Je moest formulieren invullen als je uit Amsterdam kwam enz.  

AFC1 versterkte zich verder, en dat niet alleen. We hebben een mooi elftal staan dit jaar, met drie nieuwe goeie jongens erbij. Volgens plan hebben we de selectie verkleind en daardoor iets kunnen verbeteren qua niveau. Zo'n selectie is ook goed voor de balans en je kunt ook je spelers wat makkelijker tevreden houden. We hebben ook gesproken met experts van buiten. Die zeiden dat 16 spelers over het hele seizoen genoeg zou moeten zijn. We hebben nu 17 veldspelers en drie keepers in de selectie, vijf spelers minder dan vorig jaar.   

En dan meteen twee blessures, Tim Linthorst en Derre Kwee, wissels, en eindigt met 10 man… En dan dat besmettingsgevaar. Is er een plan B? Spelers komen misschien niet allemaal op hun voorkeurspositie te staan. En we kunnen desgewenst een beroep doen op Zaterdag 1 wat betreft spelers van onder de 23. Ook op spelers van onder 21, maar die zijn wel vrij jong, gemiddeld 18 jaar. Zo kunnen jongere spelers doorstromen voor de toekomst. Maar er moeten natuurlijk geen rare dingen gebeuren met corona. Er komt uiteraard veel bij kijken voordat spelers met een serieuze infectie weer wedstrijdfit zijn. Ook de longinhoud kan worden aangetast. Een uitbreiding van de selectie is dan overigens niet onbespreekbaar.   

Wordt het seizoen gewoon afgemaakt? Nou, dat geval met het Engelse vaccin stemt niet vrolijk, maar ik denk van wel. Dan moet er wel in december, januari een betrouwbaar vaccin op de markt zijn.  

Voorstander van meer invallers? Ja, het is nog steeds coronatijd. Op naar de 5 wissels, wat dan weer wel mag bij bekerwedstrijden. Totdat dat vaccin er is. Waarom staat de KNVB die 5 wel toe bij andere competities en niet bij ons? Al wordt er helaas verschillend over gedacht in de Tweede Divisie.

Durf je je aan een voorspelling te wagen? Vorig jaar mikten we op de top-6 en werden we derde, nu mikken we op de top-3. Maar vergeet niet, wij zijn wat versterkt, maar onze concurrenten ook.

door Michael van Os