In de schijnwerper: Uli Landvreugd!

In AFC-Thuis, het programmablad dat bij iedere thuiswedstrijd wordt uitgegeven, laten wij in de rubriek "In de schijnwerper" een speler, staflid of supporter van AFC 1 aan het woord. Bij AFC – De Treffers  was dit Uli Landvreugd.

Trainer Uli Landvreugd en zijn AFC1-selectie zijn net terug van hun trainingskamp, deze keer in het Spaanse Marbella. En vol energie klaar voor het beslissende deel van de competitie. The Reds kunnen beter en moeten ook beter, vindt Landvreugd. De kampioen van vorig jaar haalde nu op ’t nippertje de top-5, maar speelde wel een wedstrijd meer.

Geen nieuwkomers van buiten voor de tweede helft. Thomas van den Houten vertrok naar Spakenburg. Wie vervangt hem? Dat doet Cody Claver, die voor die plaats is aangetrokken. Geen nieuwkomers, dus, maar de concurrente is wel verder verhoogd, vooral achterin. Zo is Derre Kwee weer terug van een reis naar China en is Tim Linthorst weer fit. En Matthijs Jesse traint alweer licht mee.

In Het Amsterdamsche Voetbal liet je optekenen dat er in Marbella duidelijke afspraken zijn gemaakt hoe te gaan spelen in de tweede seizoenshelft. Hoe anders? We willen goed starten en er het maximale uithalen. We zijn een hecht team en kennen elkaar goed. Maar er zit nog rek in dit elftal, het kan beter. Dat hebben we in de eerste helft ook geprobeerd, maar dat dat is niet goed gelukt. Tegenstanders waren meer bereid om het uiterste uit zichzelf te halen tegen ons als kampioenen dan tegen een andere tegenstander. Wij gingen tot de grens, maar tegenstanders iets verder dan normaal en soms er overheen. Dan kun je altijd nog verliezen, maar je moet wel het maximale eruit hebben gehaald.

Voor het komend seizoen zijn alweer nieuwe enkele spelers van buiten vastgelegd. Ben je daarbij betrokken geweest? Ja, ik meld de Technische Commissie wat ik wel en niet vind van onze spelers en geef ook mijn mening als ik word geïnformeerd over mogelijke nieuwe spelers die de revue passeren. Dat wordt ook besproken met de staf van de club, maar uiteindelijk beslist de TC onder leiding van Benny Nihom wat er gebeurt.

Marbella was natuurlijk ook goed voor de persoonlijke contacten. Verwacht je nog spelers te verliezen aan andere clubs, los van Van den Houten en Nick van de Velden, die overigens maar een seizoen zou blijven? Nee, dat verwacht ik niet.

Hoe zit het met je eigen toekomst bij AFC? Ben je er weer bij volgend seizoen? Naar verluidt ben je al eens benaderd door andere clubs… Dat laatste is waar, ja, maar ik ben in gesprek met AFC over volgend seizoen en mijn streven is erop gericht nog een jaar te blijven. Ik verwacht dat we er voor AFC’s jaardiner op de 18e januari uit zijn.

Heb jij nog een mening over die lopende discussie over de Eerste Divisie en AFC 1, over het al dan niet promoveren als je kampioen zou worden in 2021/22?  Mits de noodzakelijke financiële en de organisatorische veranderingen gerealiseerd kunnen worden binnen de club ben ik er sportief gezien voor. Dan speel je pas echt ergens voor, je bent toch niet voor niets kampioen. Maar er komt zoveel bij kijken… Dat verhaal is zoveel veel breder dan alleen het voetbal.

door Michael van Os