In de schijnwerper Rogier Wissink

In het programmaboekje 'AFC-Thuis' dat bij iedere thuiswedstrijd van AFC 1 wordt aangeboden, wordt een speler of iemand van de technische staf geinterviewd. Bij de thuiswedstrijd tegen Juliana'31 was dit Rogier Wissink. Dit interview is hieronder weergegeven,

Bijna had-ie bij z'n AFC 1 debuut gescoord, Rogier Wissink (27), nadat hij in de rust Sjoerd Jens had vervangen tegen ADO '20 uit. ''Fantastische actie'' complimenteerde coach Willem Leushuis hem. Helaas, net naast. Maar die wedstrijd smaakte naar meer voor de oud-prof met 98 wedstrijden Go Ahead in zijn tas. De Apeldoorner miste bijna het hele seizoen bij The Reds na een enkelblessure opgelopen bij VV Bennekom, gevolgd door een zware operatie en zes weken gips.

 

Tevreden met je debuut? ''Ja, ik was er blij mee. Jammer van die kans. Eigenlijk ben ik middenvelder, maar kwam op rechtsbuiten te spelen, waar het lastiger voor mij is om uit te blinken. Mijn voorkeur gaat dan uit naar links.''

 

Ben je klaar voor hele wedstrijden? ''Zeker weten. Ik train al een tijdje mee, en, afgezien was kleine spierblessures, gaat het goed. Maar de selectie is heel breed. We zien wel. Wel vervelend, zo'n valse start bij je nieuwe club, maar zonder operatie was het sukkelen gebleven.''

 

Zien we je volgend seizoen weer terug op Goed Genoeg, na AGOVV, vier jaar Go Ahead, een jaar DOVO en twee jaar Bennekom? ''Weet ik niet. Er is nog geen gesprek geweest en ik heb natuurlijk nog weinig kunnen laten zien. Maar ik ben nog niet met volgend seizoen bezig. AFC bevalt me overigens prima; mooie club met tradities. En, nee, het betaald voetbal lonkt allang niet meer. Ben ik na vier jaar Go Ahead bewust uitgestapt om me te kunnen verbreden.''

 

Waarom vertrok je eigenlijk bij Hoofdklasser Bennekom, beviel het niet? ''In tegendeel, heel goed. Een echt vriendenteam, maar ik verlangde terug naar voetbal op een niveau dat ik beter bij mij vond passen. Bovendien wilde ik naar Amsterdam, waar ik studeerde. (Lacht) En dan is er natuurlijk maar één club. Een teamgenoot die mijn wens aanhoorde kende Sjoerd Jens en zo werd het contact gelegd.''

 

Waarin ben je goed, wat kan beter? En wie is je favoriete speler op jouw plaats? ''Als aanvallende middenvelder zie ik me meer als nummer 8. Ik speel graag tussen de linies en houd van verdedigen en aanvallen. Minder goed? Koppen, haha, maar dat las ik bij meer teamgenoten. Op AFC's Spaanse trainingskamp hebben we de FC zien spelen en lette ik vooral op Iniesta. Het lijkt zo eenvoudig, maar hij denkt en handelt zó snel. Terwijl Iniesta gewoon in het gras staat lijkt-ie een helikopterview van het veld te hebben.''

 

Wat studeer je en wat is je maatschappelijke ambitie? ''Internationaal management aan de UVA. Ben net afgestudeerd. Mijn scriptie ging over duurzame technologie en dan met name elektrische auto's. In die sector wil ik eventueel wel terechtkomen, maar ik kijk nu nog wat rond.''

 

Zie je nog een bedreiging voor het kampioenschap? ''Niet als we even strijdbaar blijven. Dit is hèt jaar. Jammer dat je volgend jaar als kampioen naar de Jupiler League gedwongen wordt. Van de teams die ik gezien heb was ik het meest onder de indruk van Leonidas. En daar zijn we vanaf. We moeten dus van iedereen kunnen winnen.''          

door Michael van Os