In de Schijnwerper: Pepijn Veerman

In het programmaboekje 'AFC-Thuis' dat bij iedere thuiswedstrijd van AFC 1 wordt aangeboden, wordt een speler of iemand van de technische staf geinterviewd. Bij de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk was dit Pepijn Veerman. Dit interview is hieronder weergegeven.

 

Speelt er dan nóg een Pepijn bij The Reds? Ja en nee. Brabander, maar je hoort 't niet, Pepijn Veerman (22) is sinds begin van dit seizoen AFC'er. Maar de 1.88 cm lange oud-prof van FC Helmond speelde als gevolg van een slepende liesblessure niet één competitiewedstrijd. Dat verandert komend seizoen, zegt de snelle linksbuiten die alweer voorzichtig meetraint. Speelde na de jeugd van RKVV Roosendaal en RBC 24 wedstrijden voor Helmond Sport, scoorde bij zijn profdebuut tegen Almere.

 

Vaak hebben we je niet gezien bij AFC. Hoe gaat het met je? ''Wel goed nu. Ik doe alweer wat loopoefeningen op de training en ook, voorzichtig, met de bal. Als stelt 't nog niet veel voor. Ik heb een wedstrijd of 7, 8 gezien hoor, inclusief uiteraard de kampioenswedstrijd. Maar ik had geen zin om weer, net als bij Helmond, een seizoen lang op de tribune te zitten. Na onderzoek in Amsterdam bleek pas dat ik geen spierblessure had, en dat er een stuk bot verwijderd moest worden dat mijn lies in groeide. Door te lang door te voetballen. De pijn is gelukkig aan het verdwijnen.''

 

Hoe kwam je in de hoofdstad en bij AFC terecht? ''Mijn profperiode zat er wel op na die blessure en ik wilde gaan studeren. Natuurlijk in Amsterdam. (Lachend) Ik ben alleen een Brabander tijdens carnaval en Ajacied tussen al die PSV'ers; ben ik nog steeds. Ik wilde graag Topklasse spelen en kwam bij AFC via een tip van mijn oude Helmond Sport-coach Erik Meijers, die volgend seizoen begint bij Cuyk, vandaag onze tegenstander. Daarvoor ben ik hem heel dankbaar. Ik ging bedrijfseconomie studeren aan de VU. Verkeerde keus, bleek. Dat wordt nu politicologie aan de UvA, met als master Internationale Betrekkingen. Nee, geen idee nog wat ik wil worden.''

 

Werk aan de winkel voor volgend seizoen. En dan wacht er nogal wat concurrentie op links. Niet op rechts trouwens. ''Ja, en daartoe ben ik ook bereid deze zomer, ik wil zo enorm graag het gras weer op. Misschien zijn er de komende maanden weer mogelijkheden bij AFC met fysio begeleiding. Zo niet ga ik voor mezelf aan de slag. Die concurrentie ga ik graag aan. Ik heb als rechtspoot trouwens ook wel rechtsbuiten gespeeld. Zelfs links- en rechtshalf.''

 

Wat doe je goed als speler, wat kan beter? ''Ik ben snel en heb een hele goeie trap in de benen. Koppen kan ik wel, maar kan beter. Mijn linkerbeen moet volwaardig worden en mijn hoofd moet iets meer omhoog, om zo 'n beter overzicht te bewaren.''

 

Vergelijking Topklasse met Jupiler League? En hoe schat je AFC's kansen in tegen de zaterdagkampioen? ''Het Jupiler League-spel is sneller, het positiespel beter, maar het verschil is niet zo groot. AFC dicht ik kansen toe als we scherp en gemotiveerd zijn, en goed als collectief spelen, want dat is toch onze kracht. Ik wens het team, een fijne groep, veel succes. Wel lastig dat er een erg lange tijd zit tussen het kampioenschap en die beslissingswedstrijden.''                                                            

door Michael van Os