In de schijnwerper: Kenny Teijsse!

In AFC-Thuis, het programmablad dat bij iedere thuiswedstrijd wordt uitgegeven, laten wij in de rubriek "In de schijnwerper" een speler, staflid of supporter van AFC 1 aan het woord. Bij AFC -GVVV was dit Kenny Teijsse

De Bikkel Brothers, aflevering 1: Kenny Teijsse. Verklaard Frenkie de Jong-fan. Waarom hij eerst? De oudste van de 26-jarige tweeling van AFC 1, liefst met vijf minuten (;-). Ook door die twee prachtgoals tegen Jong Sparta uit, in de vorige, zo onnodig verloren wedstrijd.

Je kwam naar AFC vanuit SC Cambuur om samen met Yordi te spelen in je geboortestad, handig als jonge vader met moeder in de buurt. We nemen aan dat de inkomsten goed zitten, mede omdat je vriendin ook werkt. Hoe bevalt spelen met hem? Erg goed natuurlijk, leuk ook. Tien jaar geleden speelden we het laatst samen, bij DWS. Daarna ging ik naar FC Utrecht en hij naar het toenmalige FC Omniworld. Wat ook trok was dat we deze club en enkele mensen bij AFC kenden. En ons halfbroertje Jesse Teijsse speelt er in de jeugd. Een goeie voetballer die later vast in het eerste komt.

Wat ging er in 't Kasteel mis tegen nummer 3? We hebben ze permanent onder druk gezet, ze hapten naar lucht. Maar na een wissel gingen we ineens inzakken, en kwamen ze op een gelukkige manier terug.

GVVV thuis en dan, in de beker, Top Oss. Gedachten? Voorlopig heb ik nog geen sterker team dan het onze gezien, ook als we niet wonnen. Dus… Maar van GVVV weet ik niets (dat hoorde de selectie donderdag j.l. na de training en AFC Thuis-deadline-MvO). Top Oss: leuk voetballende ploeg, winstkans 50-50. 

Veel verschil tussen de topclubs en de eerste divisie? Nee hoor, behalve in trainingsintensiteit. Onze topclubs kunnen daar mee in het linker rijtje denk ik.

De mooiste voetbalgebeurtenissen? Toen Go Ahead promoveerde naar de Eredivisie. Eén Europa League wedstrijd met FC Utrecht (plus assist-MvO), twee met Go Ahead.

Feyenoord? Ja, ongeslagen toen we thuis tegen ze speelden met de Eagles. Ingevallen als middenvelder, wonnen met 1-0, en ik werd Man of the Match. Amerika? Dat seizoen bij de San Francisco Delta’s en die stad. De jonge eigenaar had geld maar geen verstand van voetbal en wilde stoppen met de club. De trainer snapte er niets van, we moesten er maar zoveel mogelijk uithalen aan premies. Dus alles winnen. Deden we en werden kampioen. Toen naar Cambuur.

Waarin ben je goed, wat kan beter? Ik scoor makkelijk, vanuit elke positie. Beter kan af en toe mijn mentaliteit. In welke zin? Soms blijf ik te lang in teleurstelling hangen en word ik boos, als we maar niet winnen, terwijl we beter zijn. Zoals tegen Scheveningen uit. Hoe mijn broertje dan reageert? Die werkt altijd superhard, gaat dan nóg een versnelling omhoog en dan pak ik het weer op.

Jullie aarden goed, maar is dit seizoen eenmalig? Mooie oude club, ja, wat apart ook met regeltjes en maniertjes. Al merk je dat er iets aan het veranderen is, dat voetbal op hoger niveau meer en breder wordt gewaardeerd. Het is nog te vroeg om iets over de toekomst te zeggen. We oriënteren ons ook maatschappelijk. Een soort makelaarsbureau voor spelers zou kunnen, of een buitenlands avontuur. Of gewoon een tijd blijven. Dat we het hier leuk vinden is daarbij zeker belangrijk.                                                                                  

door Michael van Os