In de Schijnwerper Damien Menzo

In AFC-Thuis, het programmablad dat bij iedere thuiswedstrijd wordt uitgegeven, laten wij in de rubriek "In de schijnwerper" een speler of staflid van AFC 1 aan het woord.
Bij AFC – HSC'21 was dit Damien Menzo.

 

Damien Menzo (21), de bijna geboren spits die The Reds kort na de seizoensstart kwam versterken, is sinds kort op het middenveld te vinden. ''Als de trainer vindt dat ik daar beter tot mijn recht kom… Het belang van het team en het halen van punten staan ook bij mij voorop. Ik heb niets te klagen hoor,'' zegt de oud-prof van Volendam. Menzo, neefje van, had als gevolg van een enkelblessure vijf maanden geen competitief voetbal gespeeld, voordat hij bij AFC begon. Maar zijn vorm komt eraan.

 

Hoe is je periode bij AFC je totnogtoe bevallen? ''Heel goed, ondanks de tegenvallende resultaten. Maar de sfeer is altijd goed gebleven en de spirit is er om omhoog te blijven kijken in de Topklasse. We kunnen en moeten volgens de trainer een periodetitel gaan pakken. Dat kan als de concentratie de hele wedstrijd goed blijft. Vooral in de laatste minuten, want daarin geven we nogal eens wat weg.''

 

Constateer je veel kwaliteitsverschil tussen je vorige club en de Topklasse? ''Nee, dat is niet heel groot. Het tempo was wat hoger en de spelers wat fitter, simpelweg omdat ze meer trainen. Je beleeft voetbal toch intensiever als het je beroep is en je ernaast niet werkt of studeert.''

 

Je begon bij Fortius, toen Zeeburgia, dan even naar FC Utrecht, weer terug naar Zeeburgia en toen een seizoen als prof bij FC Volendam. Hoe kwam je bij AFC terecht? ''Ik ken nogal wat jongens bij AFC, maar Mitchell Theuns, met wie ik heb gespeeld in de jeugd van FC Utrecht, tipte AFC, dat op zoek was naar een spits. Ik had nog geen stage bij een nieuwe profclub na Volendam. Ik trainde een keer mee en maakte kennelijk een goede indruk. Waarom weg bij Volendam? Na mijn enkelblessure kwamen we er niet uit, wat betreft een nieuw contract. Ik moest me opnieuw gaan bewijzen, maar dan op amateurbasis, en daartoe was ik niet bereid.''

 

Heeft Stanley Menzo, die ook kort coach was van AFC, zich nog met de overgang bemoeid? ''Nee, maar hij zei wel dat het een goeie keuze was in de omstandigheden. Dat zei mijn zaakwaarnemer ook. AFC bood de gelegenheid om mij weer in de picture te spelen. Ik ambieer natuurlijk een hervatting van mijn profcarrière. In principe zou ik een seizoen blijven, al weet je maar nooit.''

 

Heeft AFC al gezien wat je allemaal in je mars hebt? ''Nee, nog niet. Ik heb een lange periode van revalidering achter de rug en ben nu fit genoeg om hele wedstrijden te spelen, maar de vorm en het balgevoel is noch niet helemaal terug. Ik hoop meer te kunnen laten zien de komende weken, maar zeker na de rust van de winterstop.''     

door Michael van Os