IJsselmeervogels - AFC met voorbeschouwing

Op herhaling naar Bunschoten/Spakenburg.

Na een week vol van emotie en intens verdriet voor onze selectie en staf als gevolg van het plotseling overlijden van onze clubarts Lex Swaan speelt AFC zaterdag in Spakenburg tegen vv Ijsselmeervogels.
De beslissing om deze wedstrijd te spelen is genomen door de spelers en staf na onderling beraad en gezamenlijk overleg met de familie. Het bestuur heeft hen die keus gegeven omdat alleen de spelers en staf voelen of er al dan niet gespeeld kan worden.
De indrukwekkende begrafenis jl donderdagmorgen was een moment dat de club dicht bij elkaar stond rondom de familie en vrienden van Lex.
Het gaf ons allemaal troost. Op zo’n moment is voetbal volkomen onbelangrijk.
Zaterdag zal de selectie nog eenmaal zichtbaar op het veld Lex herdenken. Daarna wordt onze “Doc” op heel veel verschillende momenten door iedereen op zijn eigen wijze herinnerd. Hierin is onze club ook als een warm bad. Het is prachtig om te zien dat AFC op dit soort momenten veel meer is dan een voetbalclub!
Trots!!

Natuurlijk willen wij een goed resultaat neerzetten tegen de huidige koploper.
Met vier zeges en een gelijkspel zijn de “Vogels” uitstekend begonnen aan de competitie en liggen nu al op koers om de ambitie, het behalen van een kampioenschap, waar te maken. Het seizoen is echter nog lang en er zijn nog wel een aantal uitgesproken favorieten die roet in het eten kunnen gooien. We zullen het de komende maanden nog wel zien.
De “Rooien “, zoals ze in het dorp bekend staan, hebben zich in de zomer periode aardig versterkt. Met de komst van negen nieuwe spelers waaronder El Azzouti , Gwaeron Stout en Stef Brummel en het vasthouden van spits Danny van den Meiracker is de toch al sterke selectie van trainer Ted Verdonkschot er in vergelijking met vorig seizoen er zeker niet op achteruit gegaan . Dat ondanks het vertrek van elf selectiespelers waaronder Gevero Markiet die naar AFC toe kwam.
De laatste uitwedstrijd enkele maanden geleden ging om “des keizers baard “ en werd door AFC verloren met 2-1 . AFC was toen al kampioen van de tweede divisie.
Maar ook in het begin van 2018 wonnen de “Vogels “ in Amsterdam nipt met 2-3.  Hoogste tijd om eens wat recht te zetten. Enkele weken geleden was AFC al succesvol bij de buren, dus hopelijk kan dit mooie begin een goed vervolg krijgen.

De “Reds” tegen de “Rooien “ is natuurlijk een kraker op papier met als inzet voor AFC de aansluiting met de top te vinden en voor IJsselmeervogels om de toppositie te versterken. Alle positieve energie is welkom voor de ploeg van Uli Landvreugd.  Het vertrouwen is er en onze mannen zijn er klaar voor!

In verband met de rechtstreekse uitzending van de wedstrijd op Fox beginnen we om 15.30 uur .
Tot Ziens op de Westmaat.

Jhr. Adrien van Rossum de Gaullin jr.