IJsselmeervogels - AFC met verslag

AFC kopje onder op de Westmaat
Vandaag stond de topper tegen IJsselmeervogels, de huidige lijstaanvoerder op het programma.
In een goed gevuld stadion begon de wedstrijd met een indrukwekkende minuut stilte. Voorafgaand aan de wedstrijd herdachten spelers, begeleiders, staf en bestuur van AFC op het veld de deze week zo plotseling overleden clubarts en clubvriend Lex Swaan. Ook Joke, de vrouw van Lex en zijn kinderen, Abel en Hannah stonden tussen onze jongens op het veld.
Het bleef muisstil tijdens die minuut en daarvoor zijn wij ook het publiek in Spakenburg dankbaar. Naar verluid was het ook op de televisie een prachtige ode aan onze “Doc”.

En dan de wedstrijd zelf. 
Direct vanaf de aanvang was er strijd. In de 4de minuut kopte spits Danny van den Meiracker een voorzet goed in. De redding van Patrick Zonneveld, ooit spelend voor de “Rooien”, was minstens zo goed. Dat beloofde veel voor het vervolg. Het spel golfde heen en weer met mogelijkheden voor beide kanten. AFC, wellicht iets beter, sprong niet zorgvuldig om met de kansen. Tot de 14de minuut, toen Raily een voorzet van Fouad schitterend inkopte. 0-1. Wat een weelde!
AFC behield daarop het beste van het spel en nadat een bal via de paal voor de voeten van Fouad kwam telde de AFC aanhang de 0-2 al. Helaas werd de bal net naast geschoten.  
In de 35ste minuut slalomt Robbert Olijfveld door onze verdediging en schiet de bal vanaf de 16 meter droog in de linkerhoek. 1-1.
Op dat moment misschien iets te veel voor de thuisclub, maar tot de rust hebben de “Vogels” daarna wel het beste van het spel. Beide teams ondervinden af en toe forse hinder van de buien en windvlagen.
Vriend en vijand zijn het erover eens dat deze ruststand de situatie goed weergeeft.

Na de rust klapt de thuisclub er direct vol op. Dat resulteert al in de 47ste minuut in een treffer van El Azzoutti, die een splijtende pas bij de tweede paal eenvoudig kan intikken. In de 54ste minuut verschijnt de kleine spits (Azzouti) alleen voor Zonneveld die de bal op miraculeuze wijze “overkijkt “.
Drie minuten later is het toch wel raak. Met een prachtig afstandsschot schiet El Azzoutti, ja hij weer, de 3-1 op het scorebord.
AFC doet er van alles aan om de stand in haar voordeel te veranderen. Zo wordt een scherpe voorzet van Fouad door de keeper, vlak voor Raily kan binnenkoppen, uit de lucht geplukt. Vrije aftrappen zo’n 20 meter recht voor het doel verdwijnen allemaal over het doel.
AFC drukt met man en macht maar echt lukken wil het niet. De ruimtes die daardoor ontstaan achter onze verdediging zijn een buitenkansje voor de aanval van de thuisclub, die trouwens aardig op gang is gekomen.
In de 76ste minuut komt El Azzoutti oog in oog met onze keeper en schuift de bal in het doel 4-1. Met drie doelpunten krijgt deze speler in de 88ste minuut een publiekswissel.
Als dan ook in de extra tijd Mike v.d. Laar de 5-1 binnenschiet is de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld.
Samengevat was AFC de eerste helft minstens gelijkwaardig aan de koploper maar moest in de tweede helft het hoofd buigen. Dat de uitslag wel wat geflatteerd was maakt verder weinig meer uit.

Volgende week worden we in Katwijk verwacht, waar ons alweer een sterke tegenstander wacht . Het lijkt een uitgelezen mogelijkheid om deze kater van ons af te spelen.

Adriaan W.

Opstelling AFC: Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan (59. Gevero Markiet), Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek ©, Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Melvin Grootfaam (80. Djuric Ascencion), Fouad Belarbi, Jonathan Richard (70. Nick van der Velden).

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier
Foto's Pro Shots