IJsselmeervogels - AFC 0 - 1 met verslag

Toeval bestaat niet.

En zo kwamen donderdagavond laat nog IJsselmeervogels en AFC tot elkaar om een vriendschappelijke wedstrijd op zaterdag te gaan spelen: AFC zou spelen tegen Jong AZ en IJsselmeervogels zou spelen tegen Telstar maar door de Corona perikelen werden beide wedstrijden gecancelled…
Na een prima busreis werden we zoals gewoonlijk weer super hartelijk ontvangen door bestuur en medewerkers van  IJsselmeervogels waarvoor de complimenten.
AFC begon in de volgende opstelling:
Zonneveld, Kwee, Maatsen, Linthorst, Van Weerdenburg, Hoek, Sialli, Tillema, Grootfaam, Belarbi en Ignacio.

Het werd gelijk een wedstrijd want in de 4e minuut moest Patrick Zonneveld handelend optreden op een gevaarlijke aanval van IJsselmeervogels. AFC moest gelijk alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Met de 2 weken ‘verplichte rust’ van AFC konden de ‘Vogels’ natuurlijk geen rekening houden en dat was maar goed ook want alle spelers van AFC werden zo gedwongen om meer dan 100% te geven…en dat deden onze jongens dan ook. Er werden goede mannelijke duels uitgevochten voorin, achterin en op t middenveld. AFC vocht zich na het offensief van IJsselmeervogels goed terug in de wedstrijd. AFC werd sterker en had meer balbezit.
In de 30e minuut een mooie actie van Melvin met een dito voorzet op Fouad die vervolgens de verkeerde kant van het zijnet raakt. De verdediging van AFC staat prima Derre kopt de bal nog even onder druk listig terug in de handen van Patrick.
In de 34e minuut komt AFC goed weg nadat een afgeslagen corner opnieuw ingebracht werd en onze verdediging even niet alert was. Het gaat op en neer in de slotfase van de 1e helft kansen/mogelijkheden over en weer.
Maar in de 44e minuut is het dan toch raak: Na een goede balverovering van Oussama Sialli op het middenveld krijgt onze andere nieuwkomer Joel Tillema de bal en die weet z’n maatje Raily Ignacio met een loepzuiver voorzet te vinden. Raily werkt perfect af 0-1 en rust.

In de 2e helft 2 wissels bij AFC: Melvin en Derre maken plaats voor Matthijs Jesse en Cody Claver. Cody gaat op het middenveld lopen en Milan Hoek verhuist naar de rechtsback plaats. De wedstrijd blijft van een goed niveau. AFC speelt zich een aantal keren goed en rustig onder de druk vandaan.
In de 53e minuut verlaat Oussama met een lichte blessure het veld en zijn plaats wordt weer ingenomen door manusje van alles Derre Kwee.
En in de 62e minuut maakte onze Yordi na lang blessureleed z’n rentree. Yordi nam de plaats van Raily in. Onze huisarts Jort Berghuis verving Patrick Zonneveld. IJsselmeervogels kreeg zeker kansen vooral vanuit de vaak hoge voorzetten werd het af en toe gevaarlijk voor de goal van Jort.
Aan de andere kant was het Matthijs Jesse die met een afstandschot de paal van IJsselmeervogels raakte. Dino Janssen ingevallen voor Joel Tillema kwam ook nog in scoringspositie en Yordi kon een goed opgezette aanval van AFC net niet goed afronden. Al met al een prima volwassen wedstrijd waar alles in zat.

We willen hierbij IJsselmeervogels nogmaals bedanken voor de hartelijke ontvangst en dhr. Schaper met z’n beide assistenten voor de uitstekende leiding op het veld.

  Basisopstelling  
1 Patrick Zonneveld 64 minuut uit
4 Dalian Maatsen 85 minuut uit
18 Tim Linthorst  
2 Derre Kwee 46 minuut uit
29 Guus van Weerdenburg  
21 Fouad Belarbi 62 minuut uit
20 Oussama Siali 53 minuut uit
8 Milan Hoek 77 minuut uit
11 Melvin Grootfaam 46 minuut uit
9 Raily Ignacio 62 minuut uit
22 Joel Tillema 83 minuut uit
     
 
Wisselspelers ingevallen
 
7 Matthijs Jesse 46 minuut in
5 Cody Claver 46 minuut in
2 Derre Kwee 53 minuut in
11 Melvin Grootfaam 62 minuut in
10 Yordi Teijsse 62 minuut in
25 Jort Berghuis (keeper) 64 minuut in
3 Safouane Aoulad Zian 77 minuut in
27 Dino Janssen 83 minuut in
23 Julian van der Greft 85 minuut in

Door blessures deden Kenny Teijsse, Gevero Markiet, Robbert Schilder en Djuric Ascencion niet mee.

Van Freek Louis ontvingen wij zijn onderstaande verslag, waarvoor dank.
IJSSELMEERVOGELS VERLIEST NIPT VAN AFC
IJsselmeervogels en AFC die beiden op het allerlaatste moment geconfronteerd werden met afgelasting van hun wedstrijd wegens Corona, hebben van de nood een deugd gemaakt door een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen. Een wedstrijd die ook nu, ondanks dat er niks op het spel stond, bij redelijk veel mensen tot de verbeelding sprak. Op last van de gemeente mochten alleen maar geregistreerde IJsselmeervogels toeschouwers het oefenduel bezoeken. In totaal waren er bij de wedstrijd 431 geregistreerde toeschouwers aanwezig, waarvan de komst bekend was. Het aantal toeschouwers dat op goed geluk naar de Westmaat waren gekomen zorgden ervoor dat ruim 500 toeschouwers de wedstrijd konden bijwonen.

Een wedstrijd die zeker niet onaardig was, waar na afloop nog wel het een en ander over viel op te merken. Over de gehele wedstrijd genomen waar onbeperkt gewisseld mocht worden, maakte vooral duidelijk dat IJsselmeervogels onder leiding van trainer/coach Berry Smit nog veel moet bijschaven om de ploeg op het juiste niveau te brengen voor de competitie. In de eerste helft wist zijn ploeg slechts twee kansen te creeren. Weinig creatief voetbal liet zien, veel balverlies werd geleden, veel foute passes te zien waren, en persoonlijke duels werden verloren. De wedstrijd vertelde daarentegen dat AFC over meer kwaliteiten beschikte, een goede spelopvatting had en eigenlijk weinig te vrezen had van De Vogels. Met nog een minuut te spelen voor de rust was een prima opgezette aanval over rechts er de oorzaak van dat Raily Ignacio vlak voor kon weglopen uit de rug van zijn verdediger en de bal onhoudbaar binnen schoot: 0-1

Na de rust had Berry Smit heel andere gedachten en meende met de inbreng van de meer geroutineerde spelers het tij te doen keren. In bepaalde fases lukte dat soms, maar echt gevaarlijk kon zijn ploeg niet worden.  AFC daarentegen bleef de controle over de wedstrijd houden en was vooral op het middenveld veel beter dan de thuisclub. Gaandeweg zakte het spelpeil zienderogen en kreeg IJsselmeervogels weinig of geen mogelijkheden meer om de stand gelijk te trekken. AFC hield de zaak achterin goed gesloten, nam weinig risico’s en liet zien dat het zo goed als klaar is voor de competitie. IJsselmeervogels zal zeker twee tandjes moeten bijschakelen om straks mee te gaan doen om de prijzenkast bij te vullen. Trainer Berry Smit heeft genoeg zaken om over na te denken.