HSC'21 - AFC 2 - 2 met verslag

Hoopvol gestemd vertrokken wij om 11.15 uur richting Haaksbergen. Hoopvol omdat de resultaten tegen HSC ’21 uit altijd goed zijn.

De wedstrijd, gespeeld op kunstgras met een lekker zonnetje, vertoonde een wisselend beeld, maar  beide elftallen kregen niet of nauwelijks grote kansen.

Tot de 9e minuut. Een “terugspeelbal”van Wout Meulemans leidde tot een indirecte vrije trap, omdat Youssef de bal oppakte. De vrije trap werd echter hoog over geschoten.

Het gevaar van AFC kwam uit meerdere corners (als ik goed geteld heb 9), maar deze leverden geen doelrijpe kansen op, behalve een schot over het doel van HSC ’21 van Marien Willemsen.

Wel was er een mooie actie van Melvin Grootfaam over rechts, hij kwam tot de eerste paal, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler.

In de 25e minuut een mooie voorzet van Enrico Patrick, maar Pepijn Veerman kwam net te kort.

Daarna nog een voorzet van Melvin en een schot van dezelfde speler, dat gekeerd werd.

HSC ’21 zette daar, behalve een verdwaald schot, niet veel tegenover.

Dan is het in de 35e minuut raak, op het middenveld stuurt Pepijn Joshua Patrick weg en tussen drie verdedigers gaat hij op de keeper af, zijn schot wordt gekeerd maar in de rebound weet hij de bal in het doel te schuiven, 0-1.

Vlak daarna wordt Pepijn voor de eigen dug-out getorpedeerd door een speler van HSC ’21 en deze ontvangt daarvoor een rode kaart. De meningen over de rode kaart waren verdeeld, maar AFC kon met een voorsprong en tegen 10 man gaan rusten.

In de rust wisten de kenners mij ervan te overtuigen dat de rode kaart terecht was op grond van

OI (?)  hetgeen “onbesuisd inkomen” schijnt te betekenen.

Direct na rust een vrije trap aan de zijkant voor HSC ’21, die bij de eerste paal door topscorer Raterink werd ingekopt. Wat een domper.

Maar AFC herpakt zich en krijgt in de 5e minuut na rust een vrije trap. De vrije trap wordt genomen door Enrico, maar via de rug van een verdediger weet de keeper de bal te keren.

In de 13e minuut wordt een voorzet van Guido Moelee afgeslagen, maar de bal bereikt Marien die middels een volley de bal in de hoek schiet, prachtige goal, 1-2.

Geen twee minuten later hadden wij de wedstrijd kunnen en moeten beslissen, Melvin komt weer eens op rechts door en levert een “stiftje” af, de bal komt vervolgens bij Joshua en via een kluts bij Marien. Hij had zijn tweede en onze derde op zijn schoen, maar de bal kwam op de rug van een verdediger en de kans was verkeken.

Een paar minuten later geel Voor Jasper de Haer, de vrije trap, ongeveer vanaf de dug-out, werd bij de tweede paal in het doel gewerkt, 2-2 wat een teleurstelling.

Het restant van de wedstrijd was het toch nog billen knijpen, er werd nog gewisseld, Youssef moest nog redding brengen,er vielen nog wat gele kaarten en HSC’21 kreeg in de 92 minuut nog een corner, maar het bleef gelijk.

Achteraf hebben wij ons zelf iets te kort gedaan, maar weer niet verloren in Haaksbergen.

De stemming op de terugreis was in ieder geval optimistisch en de verzorging zowel heen als terug weer zeer goed verzorgd, Stanley had op de heenreis pasta gekookt en Jeroen had terug de nodige hapjes en drankjes. Ik verheug mij nu alweer op de wedstrijd tegen De Treffers.

Edwin Geluk

Opstelling AFC: Youssef El Abdallaoui, Marien Willemsen (53 Damien Menzo), Jasper de Haer (75 Danny Goedkoop), Magid Jansen, Guido Moelee, Enrico Patrick, Wout Meulemans, Mitchell Theuns, Melvin Grootfaam, Pepijn Veerman, Joshua Patrick.

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Hieronder beeldverslag van de wedstrijd.

Door rechts in het beeld op dubbelzijdig pijltje te klikken wordt het beeld vergroot.