HSC´21 - AFC 1 - 1

AFC geeft in Haaksbergen op het allerlaatste moment de winst weg

Onder tropische omstandigheden hebben HSC’21 en AFC de punten gedeeld in de tweede competitieronde van de Zondag Topklasse. In Haaksbergen was de thuisploeg de eerste helft de baas, na rust waren The Reds heer en meester. Het venijn zat als zo vaak in de staart. In the ‘dying seconds’ werd het opportunisme van HSC’21 beloond met een ‘al met al‘ verdiende gelijkmaker.

Op sportpark Groot Scholtenhagen startte AFC trainer Bart Logchies met een team dat op twee plaatsen gewijzigd was in vergelijking tot het eerste competitieduel. De licht geblesseerde Geoffrey Galata werd in de defensie vervangen door Randel Shakison, Mallqui Cebesaz Navaez stond voor het eerst in de competitiebasis als vervanger van captain Magid Jansen die voor 3 wedstrijden geschorst werd na zijn rode kaart tegen JVC Cuijk. Omdat Youssef el Abdallaoui en Tamba dos Santos nog steeds geblesseerd waren stond Laszlo Sandor weer op doel. Hij liet voor de tweede keer zien een aanwinst te zijn. Vooral in de eerste helft had Laszlo het druk met de gretige aanval van HSC’21. De groenwitten pakten direct het initiatief en het was niet te zien dat ze midweeks al met succes (2-1) een zware bekerwedstrijd hadden gespeeld tegen Excelsior Maassluis. Het offensief van HSC’21 leverde vier mooie kansen op, maar de schoten van Van Ek, Postma en Nieuwboer (2x) werden door onze Hongaarse sluitpost vakkundig gestopt of verdwenen hoog over het Amsterdamse doel. In de eerste 45 minuten stelde AFC daar niet veel tegenover. Alleen vlak voor rust was interim-captain Daan Sutorius gevaarlijk maar zijn schuiver ging een metertje naast. 0-0 derhalve bij rust.

Na de thee waren de verhoudingen  volledig omgekeerd. Nu domineerden The Reds en moest HSC’21 hopen dat het overwicht van AFC niet werd omgezet in doelpunten. Ondanks enkele mogelijkheden voor Pieter Koopman, Guido Moelee, Malqui en Edip Biberoglu bleef de groenwitte defensie onder leiding van keeper Jeffrey Brammer lange tijd fier overeind. Alleen bij een inzet van Pieter Koopman op de binnenkant van de paal was een doelpunt heel dichtbij. 10 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak nadat Pieter, weer hij,  zich op de zestien vrijspeelde en Brammer met een streep kansloos liet. 0-1 voor AFC en voor HSC’21 het signaal om opportunistischer te spelen. Heel veel gevaar leverde dit alles niet op, mede door het doortastende verdedigen van Jasper de Haer en Randel Shakison. In de slotminuten werd de snelle Matthijs Jesse nog ingebracht om, gebruik makend van alle ruimte, het tweede beslissende doelpunt te maken voor AFC. Het liep helaas geheel anders. In de allerlaatste, 93e minuut,  lukte het Guido Moelee niet de bal goed weg te werken, waarna de voorzet van Jordi van Ek van dichtbij in de touwen werd gekopt door Cenk Uguz. 1-1,  alles wat HSC was in extase, alle AFC’ers in mineur. Het bekende verhaal van het half volle en half lege glas.

Nadat de  kruitdampen waren opgetrokken waren ‘vriend en vijand’  het er over eens dat deze uitslag recht deed aan het totale wedstrijdbeeld. AFC bleef voor de vijfde keer in Haaksbergen overeind en dat is een hele prestatie tegen deze altijd lastige tegenstander. De ploeg van Bart Logchies is goed aan de competitie begonnen. Nog 28 wedstrijden te gaan. Heel veel succes, te beginnen aanstaande zondag tegen de ook goed gestarte debutant TEC uit Tiel.

MvdW 

Opstelling AFC: Laszlo Sandor, Marien Willemsen, Randall Shakison, Jasper de Haer, Guido Moelee, Mark van den Boogert, Mallgui Cabezas Narvaez, Daan Sutorius, Edip Biberoglu (Matthijs Jesse), Pieter Koopman en Melvin  Grootfaam.

Voor foto's van deze wedstrijd zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Voor een videoverslag op RTVNH: Klik hier