Hofstra emotioneel

Koploper AFC koerst af op periodetitel na zege op Overbos

Door Bennie Ruff, De Telegraaf

De dikke knuffel van zijn moeder na het laatste fluitsignaal voelde als een warme deken en straalde een en al liefde uit. AFC-spits Lucas Hofstra kon tegen Overbos eindelijk weer zijn voeten laten spreken: 3-1.

,,Ik durf vaak niet eens meer mijn ouders uit te nodigen. Ik vind het lullig als zij komen, terwijl ik op de bank zit”, vertelde een emotionele Hofstra zaterdag. De spits maakte tegen Overbos na 24 minuten op fraaie wijze de 2-0. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de tiende zege op rij van de koploper, die over twee speelronden de tweede periodetitel kan pakken.

De 22-jarige Hofstra, die de geblesseerde Mitchell Faerber verving, speelt dit seizoen amper. ,,Ik snap de keuze van de trainer. Mitchell doet het uitstekend. Dat hij al zestien keer heeft gescoord zegt genoeg”, aldus Hofstra.

Toch heeft de aanvaller, die al bijna zijn hele leven bij AFC speelt, moeite met zijn reserverol. ,,Ik ben nu gewend om op de bank te zitten en daar schrik ik van. Ik zit op voetbal, omdat het ik spelletje heel leuk vind. Gelukkig hebben we een heel leuk team en op de trainingen gaat het goed. Ik lach ook enorm veel als ik op de club ben. Dat houdt mij op de been.”

Hofstra was vorig seizoen de eerste keus in de punt van de aanval. ,,Vorig jaar heb ik een vrij goede tweede seizoenshelft gedraaid en ik scoorde best veel. Toen ik hoorde dat Faerber de overstap van de zondag naar de zaterdagselectie maakte, schrok ik niet. In de voorbereiding hebben we alle twee een eerlijke kans gekregen. Ik had alleen de pech dat het bij mij aan het begin van het seizoen niet liep.”

Hofstra was dan ook niet verrast toen de trainer koos voor Faerber. ,, Hij is verder dan ik. Ik hoop dat Mitchell snel is hersteld van zijn knieblessure, want hij is belangrijk voor het team”,aldus Hofstra, die tot zaterdag pas een goal maakte.

AFC rekende binnen 45 minuten af met Overbos. Bij rust stond er een 3-0 stand op het scorebord. ,,We begonnen goed, maar na de thee werden we nonchalant”, besloot de moegestreden Hofstra, die na een uur werd gewisseld.

AFC – Overbos 3-1 (3-0). 1-0 Westerhof, 2-0 Hofstra, 3-0, Malmberg, 3-1 Bourgonje.