“Hoe is het met ……. Ronald van de Meent”

“Hoe is het met ……. Ronald van de Meent”

Column door Hennie van de Weerd

In deze rubriek deel twee “Hoe is het met” komen oud eerste elftalspelers van AFC aan het woord die hun sporen hebben verdiend bij de club.
In deze column gaan wij de 45-jarige Ronald van de Meent (de zoon van) belichten. Toen Ronald zes was speelde hij al in het prachtige shirt van AFC. Na het doorlopen van de jeugd kwam het echte werk om de hoek kijken en stroomde hij door naar de selectie. ( Ronald: schitterende jeugd gehad bij AFC). Bij AFC bleef hij tot zijn 25e jaar. Daar zat wel een onderbreking tussen van een jaar (hij was toen 20 jaar) omdat hij bij FC Utrecht aan de slag ging.
Tussen zijn 21ste en 25ste speelde hij ook voor het Nederlands Amateurteam. Op zijn 25e jaar vertrok hij naar Spanje naar Club Deportivo Numancia (Segunda Division A). Daar werd hij echter achtervolgd door pure pech, blessures, twee operaties waardoor hij weinig wedstrijden speelde.

AFC-DCG-AFC-BEURBENGELS
Na anderhalf jaar keerde hij weer terug bij de Reds voor een half jaar. Toen kwam DCG  op zijn pad waar hij twee jaar speelde. Maar wederom kwam AFC weer om de hoek kijken voor twee jaar. Het eindstation voor Ronald als voetballer was bij Beursbengels. Zoals bekend is Ronald momenteel bij deze club trainer samen met Jean-Paul van Zoghel.

PRACHTIGE TIJDEN
Ronald speelde altijd in de voorhoede bij The Reds, zijn favoriete positie was linksbuiten. Maar op rechts of in de punt van de aanval was Ronald ook van grote waarde omdat hij ook de man was van de assist. Terugkijkend heeft hij een prachtige tijd gekend op Sportpark Goed Genoeg.

CAPS
Ronald speelde in de periode 1990 tot 2003 bij AFC. Hij kwam tot 186 wedstrijden en scoorde 22 doelpunten. Ronald had in die periode met verschillende trainers te maken. Saillant detail was dat zijn vader Pim ook één van zijn trainers was toen hij in het eerste elftal speelde bij AFC. De andere vier trainers waren Ton du Chatinier, Henny Kottmann, Rob Bianchi, en Hennie Schipper.

VADER PIM
Ronald je hebt onder je vader getraind bij AFC, een makkie zeker?? (Lachend) “Dacht het even niet. Ik moest er hard voor werken kan ik je zeggen. Misschien wel iets harder dan de andere jongens. Ik weet niet of mijn vader daar rekening mee hield. Het was gewoon goed trainen en presteren op het veld. Voetbal werd thuis goed gescheiden gehouden omdat hij natuurlijk al in het betaalde voetbal trainer was geweest. Van kleins af aan werd er vrij redelijk onderscheid gemaakt tussen privé en voetbal thuis. Toen hij trainer werd bij AFC is dat eigenlijk voortgegaan. Misschien dat het wat lastiger was voor de andere jongens. Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad. Ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn vader mee voor trok. In mijn ogen stelde hij altijd de beste elf op”.

JEAN-PAUL EN RONALD MAKEN BEURSBENGELS KAMPIOEN
Ronald is momenteel samen met Jean-Paul van Zoghel aan de slag bij zaterdag club Blauw Wit- Beursbengels. Daar namen ze vorig jaar half oktober de taken over van Dave Samson die door omstandigheden afhaakte bij de zaterdag derde klasser. Onder Jean-Paul en Ronald is het onmogelijke gebeurd afgelopen 13 mei van dit jaar. Toen zij het overnamen stonden ze zevende met nog 16 wedstrijden te gaan. 14 wedstrijden werden er gewonnen, eentje werd er gelijkgespeeld en slechts één verloren. De equipe van beide heren hadden aan µén punt genoeg tegen Arsenal ASV (1-1). Zoals verwacht werd dat ene punt binnengehaald. Het kampioenschap werd op de laatste speeldag een feit. Een stabiele tweede klasser worden in het nieuwe seizoen is de insteek. Er wacht volgend seizoen een nieuwe uitdaging voor de twee vrienden.

GEZIN
Ronald heeft met zijn vrouw samen twee zoons van 7 en 13 jaar oud die voetballen bij Roda‘23 in Amstelveen.
Ronald: “Die voetballen meestal in de morgen en dat komt dan heel goed uit. Mijn vrouw werkt op zaterdag. De jongens gaan dan ook steevast mee naar Beursbengels waar ze zich uitstekend vermaken. Het is dus de hele zaterdag voetbaldag en kun je stellen dat het echt een mannendag is, alleen de oudste gaat dit seizoen wel op de zondag voetballen. Andere hobby’s zijn lekker uit eten en leuke dingen doen.  

WERK
Ronald werkt in Haarlem bij een Hostingsbedrijf als operationeel manager. Dat doet hij vier dagen in de week. Het bedrijf is gespecialiseerd in Domeinen registratie en Webhosting. Afwisselend werk wat hem uitstekend bevalt.