HHC Hardenberg - AFC voorbeschouwing

AFC WIL DIT KEER IN HARDENBERG WINNEN VAN HHC

Zaterdag aanstaande gaat de 153 km lange reis naar Overijssel, dicht bij de Duitse grens. We ontmoeten in deze mooie omgeving (met de zeven mooiste campings van Nederland) voor de tweede maal HHC Hardenberg. Op Sportbark de Boskoop ging ons aller eerste vorig seizoen op 27 november letterlijk en figuurlijk met 1-0 de mist in. Het toen laagstaande HHC liet AFC het spel maken en loerde op de counter. Met succes dus, want de veel bepalende captain Glenn Kobussen zorgde er direct na rust met een verwoestende knal van 30 meter voor dat de punten in Hardenberg bleven. Later in het seizoen gingen onze jongens thuis nóg een keer onderuit tegen het tweede Oranje door in het laatste kwartier een 2-1 voorsprong volledig uit handen te geven. Ook nu speelde Kobussen een beslissende rol met twee doelpunten. Door de 2-4 zege op Amsterdamse bodem greep HHC toen de laatste strohalm en wist zich ten slotte door een zeer nipte overwinning op UNA in Zeelst te handhaven in de Tweede Divisie. Dit met tien man na een rode kaart van oud-WKE’er Kevin Görtz en een alles beslissende goal in de allerlaatste minuut van de Kosovaarse international Skhodran Metaj. Het zegt veel over de mentaliteit en veerkracht van de ploeg van trainer Gert-Jan Karsten, die altijd kan rekenen op veel supporters, niet alleen thuis op Sportpark de Boskoop, maar ook bij uitwedstrijden.

Kijkend naar de ranglijst is HHC dit seizoen goed begonnen. Na vier wedstrijden staat de Hardenberg Heemse Combinatie Hardenberg met zeven punten op een vijfde plaats. De eerste wedstrijd werd thuis met  2-1 gewonnen van Kon. HFC, het tweede duel uit eindigde met een 2-2 gelijkspel, waarna thuis met 4-3 gewonnen werd van Kozakken Boys. Een curieuze wedstrijd, want de ploeg uit Werkendam stond na 45 minuten dik verdiend met 0-3 voor. Maar het kan stormen (en misten) in Hardenberg en met enig geluk werd het in de tweede helft 3-3 door goals van Rob van der Leij, Koos Werkdam en Richard Hemmink. En hoewel Kozakken Boys nog geweldige kansen op de winst kreeg was het weer Richard Hemmink die HHC in de 90e minuut de overwinning bezorgde. Afgelopen zaterdag ging HHC voor het eerst dit seizoen kopje onder. In Spakenburg had HHC zeker het beste van het spel maar werd toch met 2-0 verloren omdat IJsselmeervogels met Oztürk, Grot én Powel de betere spitsen heeft. 

AFC speelde tot nu toe maar drie wedstrijden, omdat de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd afgelast. Door de 2-0 winst op Jong Sparta afgelopen zaterdag steeg ons eerste van een zestiende naar een tiende plaats en dat ziet er dus veel beter uit. Jammer was het dat de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Achilles’29 verloren ging.  Gelet op de kansen en het vertoonde spel had ons eerste meer verdiend. Anderzijds was het gelijke spel in Werkendam tegen het kampioenskandidaat Kozakken Boys mooi meegenomen. Belangrijk is ook dat de nieuwe spelers zich steeds meer laten zien. Zo overtuigen Derre Kwee, vorig seizoen nog bij HHC actief, en Thomas van den Houten in onze defensie en hebben Malcolm Esajas en Eelke de Graaf inmiddels hun eerste goal gemaakt. Ook Ilias Zaimi, afkomstig van JVC Cuijk, lijkt zijn draai gevonden te hebben. Net als keeper Joey Potveer, die in Werkendam bijna niet te passeren was.

Wat betreft de spelersgroep van HHC is er ten opzichte van vorig jaar niet veel veranderd. Belangrijk was de komst van middenvelder Rick Hemmink van Achilles’29, die met drie doelpunten topscorer is van HHC. Links-/rechtsbuiten Matthieu van den Assen kwam over van Jong Twente. Hiertegenover staat o.a. het vertrek van Mark Veldmate naar Staphorst en Jan Hooiveld, die we ook goed kennen van WKE, naar Harkemase Boys. 

Wat zijn onze kansen aanstaande zaterdag? Zo op eerste oog ontlopen de ploegen elkaar niet veel. Natuurlijk heeft HHC het thuisvoordeel, zeker gelet op de grote, luidruchtige supportersschare. Bovendien heeft de ploeg van trainer Gert-Jan Karsten Glenn Kobussen in de gelederen die is in staat is een wedstrijd te laten kantelen. Ongetwijfeld zal onze trainer Ton du Chatinier een passend plan hebben  om dit keer wel met een goed resultaat thuis te komen. Vorig seizoen werd twee keer verloren van HHC. Het wordt tijd om deze ‘reeks’ te doorbreken. Succes!

MvdW