HHC Hardenberg - AFC met verslag

Statistisch gezien werd het een keer tijd… HHC Hardenberg – AFC 0 – 2

Dat waren de opening woorden van trainer Ulrich Landvreugd en inderdaad als je drie wedstrijden uit gespeeld hebt tegen HHC en die verlies je alle drie dan wordt het statistisch gezien wel een keertje tijd dat er gewonnen wordt…zo gezegd zo gedaan!

Na een lange reis met een tussenstop bij Hotel Van der Valk in Zwolle, waar genoten werd van een uitstekende pasta maaltijd, arriveerde de spelersbus van AFC ruim op tijd op het prachtige sportpark van HHC, de trotse koploper in de Tweede Divisie. Zoals altijd werden we bijzonder gastvrij ontvangen door het bestuur en de mannen die er voor zorgen dat alles netjes verloopt.

Tijdens de warming up viel al direct op dat het veld bijzonder hobbelig was hetgeen “hoogstaand technisch voetbal” vrijwel onmogelijk maakte. Bijzonder jammer dat het veld niet gerold kon worden maar hier hadden beide elftallen mee te maken. En zo was het inmiddels 15:30 uur en kon scheidsrechter Robin Gansner het startsignaal geven voor een enerverende wedstrijd.

Het thuispubliek was in grote getalen op de topper afgekomen en had er zin in,  dat bleek wel uit hun enthousiaste aanmoedigingen. En achter de dug-out van AFC stonden ook een aantal HHC'ers, die zoals elk jaar bijzonder vriendelijk en oprecht waren…Complimenten.

Dan de wedstrijd, tja de eerste minuten was het bijzonder rommelig en leden beide ploegen heel veel balverlies. Iin de 9e minuut het eerste wapenfeitje van Melvin Hoek na een mooie actie met een schot op doel, die de uitstekende keeper Danes (daarover later meer) onschadelijk maakte. Binnen 24 minuten kreeg AFC al 4 corners te verwerken van HHC, die allen geen of nauwelijks gevaarlijk waren. AFC was hier ook uitdrukkelijk gewaarschuwd voor de corners en vrije trappen van HHC.

Vanaf de 25e minuut werd AFC iets sterker en kreeg Johan Kulhan na goed werk van Raily Ignaio een goede mogelijkheid om te scoren maar hij wilde Milan Hoek in stelling brengen die eigenlijk net een schoenmaatje te kort kwam om 0-1 aan te tekenen. De bal hobbelde eenzaam en alleen jammerlijk voorlangs. In de 36e minuut was het HHC aanvoerder Kobussen die nog een kansje op zn schoen had om de 1-0 aan te tekenen, maar zijn krachteloze schot ging tegen één van de vele mooie reclameborden aan. Vlak voor rust kreeg AFC nog een vrije trap die door Milan Hoek in de 16 meter werd gepompt, echter was daar weer het hoofd van de uitstekend spelende Fatima die deze bal snoeihard wegkopte.

De prima fluitende scheidsrechter Gansner vond het tijd voor de theepauze en zo was de eerste helft zonder verdere noemenswaardigheden gespeeld.

De 2e helft kwamen beide ploegen ongewijzigd het veld op. HHC begon sterk en zette  AFC lichtelijk onder druk maar langzaamaan ging  AFC, inmiddels gewend aan het hobbelige veld, z’n surplus aan technische vaardigheden ten toon spreiden. In de 50e minuut zocht Johan Kulhan de zeer ijverige Yordi Teijsse op middels een net te korte steekpass. 5 Minuten later weer Johan Kulhan die een 1-2 combinatie aanging in de 16 met Yordi Teijsse en ook die pass was net te kort. AFC ging steeds beter spelen.  Het veldspel was goed en verzorgd met weinig onnodig balverlies. In de 57e minuut was het dan eindelijk raak, de uitstekend spelende Johan Kulhan pakt de bal op na een afgeslagen aanval van Raily Ignacio, Kulhan omspeelt 2 verdedigers en biedt Milan Hoek wederom een kans en deze werd nu prima benut 0-1…

In de 62e minuut een mooie actie van Melvin Grootfaam, die voor geeft op Raily Ignacio echter zijn volley gaat hoog over. In de 62e minuut worden aanvoerder Kobussen en rechtsback Bouws gewisseld. HHC gaat pompen of verzuipen spelen. Ballen hoog en ver in de “vijandelijke pot pompen”, een soort alles of niets offensief en zelfs de centrale verdediger Fatima gaat in de spits spelen. Maar onze verdediger Gevero Markiet heerste als een veldheer in de lucht en over de grond: “de man won alles”. 
In de 75e minuut gaf Melvin Grootfaam aan dat de pijp leeg was en gewisseld wilde worden Zijn vervanger Tim Linthorst viel uitstekend in en legde bij z’n eerste balcontacten gelijk een paar tegenstanders in de luren. Tevens kon hij gelijk assistentie verlenen aan z’n verdediging. Keeper Patrick Zonneveld pakt alle ballen die op goal geschoten of gekopt werden.
In de 84e minuut werd  de met een onterechte gele kaart bestrafte, Kenny Teijsse gewisseld voor Jonathan Richard. Het gevaar was zeker nog niet voorbij voor AFC, een corner, een schot over, een schot voorlangs.
Dan in de 89e minuut komt keeper Danes weer in beeld. Bij een corner van HHC wordt Danes door zijn trainer naar voren gedirigeerd. De speler die de corner neemt glijdt uit en raakt de bal half en knullig. Cody Claver reageert alert en lanceert perfect Raily Ignacio die een sprintduel aangaat met de vlak daarvoor naar voren gestuurde keeper.
Danes, die teug rent kan niets anders kan doen dan Raily, op weg naar het HHC doel, vast te houden met als gevolg een rode kaart voor deze immer sympathieke en uitstekende keeper. Omdat HHC al drie keer gewisseld had, ging een veldspeler op doel staan.

In de 90e minuut werd de moegestreden Johan Kulhan vervangen door Fouad Belarbi die 2 minuten later op links de diepte ingestuurd wordt door Dalian Maatsen en vervolgens Raily Ignacio een niet te missen kans geeft…0-2 en vlak daarna blaast scheidsrechter Robin Gansner het eindsignaal.

Een uitstekende teamprestatie van AFC, niet alleen de spelers in het veld heel blij, maar ook de reservespelers op de bank die gepassioneerd meeleefden met de jongens in het veld. Hulde!

Na een mindere periode is de ploeg van Ulrich Landvreugd 2020 uitstekend gestart met 4 overwinningen en hiermee mengt AFC zich met deze prima overwinning weer in de kampioensrace.
De achterstand op koploper HHC is terug gebracht tot 3 punten en samen met Katwijk, Kozakken Boys en IJsselmeervogels wordt het reuze spannend in de Tweede Divisie.
J.B.
Opstelling AFC
: Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Robbert Schilder, Cody Claver, Kenny Teijsse (85. Jonathan Ricard), © Milan Hoek, Yordi Teijsse, Johan Kulhan (90+3 Fouad Belarbi)), Raily Ignacio en Melvin Grootfaam ((77. Tim Linthorst).

Voor de TV samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor enkele foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier