HHC Hardenberg - AFC 2 -0 met (video)verslag en foto's

Een aantal jaren geleden is de door de KNVB gewenste piramidisering ingezet en als gevolg daarvan is het regionale karakter van het top-amateurvoetbal (3 zaterdag en 3 zondag Hoofdklassen ) helaas verdwenen.
Zaterdag 23 september moest dientengevolge onze AFC afreizen naar Hardenberg, heen en weer circa 320 kilometer voor een wedstrijd van 2 x 3 kwartier.
Maar aangekomen in Hardenberg werden wij aangenaam verrast. Een prachtig zeer ruim opgezet complex van maar liefst 7 velden, ca.1500 toeschouwers rondom het mooi geprepareerde grasveld, ontzettend veel jeugd, 6 lagen reclameborden, kortom, het leeft in Hardenberg, een ambiance zoals het vroeger vaker voorkwam bij amateurvoetbalwedstrijden en dat alles met het mooiste weer van de wereld.
Toch kwam voor de rust de wedstrijd niet echt op gang, beide partijen hadden regelmatig langdurig balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Misschien toch ook wel het gevolg van het weliswaar mooi uitziende maar toch droge, beetje stroperig veld. Rust 0 – 0.

Na de hervatting had trainer Ton zijn team op 2 plaatsen gewijzigd, Melvin Grootfaam voor Malcolm Esajas en Matthijs Jesse voor Milan Hoek, een iets aanvallender opstelling.
Maar in de loop van de tweede helft kreeg HHC steeds meer grip op de wedstrijd, de meeste 1 tegen 1 duels werden door hen gewonnen en AFC kwam steeds meer onder druk.
Waar de ( te ! ) kleine AFC supporters- schare achter het doel van de tegenstander al bang voor was kwam uit; uit een onoverzichtelijke situatie vlak voor de goal van onze goed spelende doelman Potveer kon de nummer 10 van HHC Rens van Benthem in de 64e minuut de bal binnentikken, 1 – 0.

Enige tijd later bracht Ton du Chatinier Koen Bosma voor Zaimi en 10 minuten voor tijd besloot hij achterin 1 op 1 te gaan spelen en dirigeerde hij Sam Nijpels naast onze spits de Graaf om nog te proberen iets te forceren.
Een paar kleine mogelijkheden dienden zich aan, een kopbal van De Graaf bij de tweede paal net naast, een van richting veranderd schot van Nijpels net over en een voorzet van Kulhan die door Grootfaam rand 16 meter hoog werd overgeschoten.
In de 2e minuut van de blessuretijd scoorde HHC uit een counter de 2 – 0 en was het pleit beslecht. Al met al jammer genoeg een verdiende overwinning voor HHC, niet omdat de teams elkaar kwalitatief veel ontliepen, maar vooral omdat HHC in de tweede helft veel feller was in de meeste persoonlijke duels. Na 4 wedstrijden 4 punten.

Zondag aanstaande de mooiste affiche van het voormalig zondag amateurvoetbal, AFC – de Treffers!

Hoop dat veel clubgenoten op de vroeger zo vertrouwde zondagmiddag onze jongens komen aanmoedigen. Tot zondag!

KG.

Opstelling AFC: Joey Potveer, Thomas van den Houten, Sam Nijpels, Derre Kwee, Johan Kulhan, Jonathan Richard, Magid Jansen, Eelke de Graaf, Milan Hoek (45. Matthijs Jesse), Malcom Esajas (45. Melvin Grootfaam), Ilias Zaimi (82. Koen Bosma)

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

Bekijk hier de samenvatting: