Hetli en Hasselbaink verlaten AFC

Met ingang van het seizoen 2024/2025 zullen Soufiane Hetli en Nigel Hasselbaink geen deel meer uitmaken van de selectie van AFC 1.

Hetli (23), die vanuit de Jeugd van AFC via de O21 en de Zaterdag 1 doorbrak in ons Eerste Elftal, speelde de afgelopen twee seizoenen 42 wedstrijden. Daarin scoorde hij 12 keer en was hij goed voor 3 assists. Maar liefst 10 van deze 12 goals maakte Soufiane in de 2e seizoenshelft van het afgelopen seizoen, waardoor hij een belangrijk aandeel had in de opmars van AFC 1 richting de uiteindelijke 5e plaats. Mede daardoor kreeg Soufiane de kans om zijn droom na te jagen en de stap te maken naar het Betaalde Voetbal. Vanaf volgend seizoen speelt hij namelijk zijn wedstrijden voor Telstar! Ondanks een doorlopend contract bij AFC gunnen wij Soufiane deze stap natuurlijk van harte en zijn wij trots op het feit dat een jeugdspeler via Ons Eerste deze stap kan maken. Wij bedanken Soufiane voor zijn bewezen diensten voor AFC en wensen hem alle succes met het najagen van zijn droom bij Telstar!

Hasselbaink (33), kwam afgelopen zomer terug op het oude nest na een prachtige carrière in het profvoetbal die hem langs vele landen bracht en waarin hij mooie successen behaalde. De oud (jeugd)speler van AFC hoopte ook bij AFC nogmaals zijn kwaliteiten te kunnen laten zien en zodoende van meerwaarde te kunnen zijn voor de club waar hij als jonge jongen furore maakte. Helaas kwam Nigel in het afgelopen seizoen maar tot 12 wedstrijden voor AFC 1. In goed overleg tussen speler en club is inmiddels besloten het aflopende contract van Nigel niet te verlengen. Wij danken Nigel uiteraard voor zijn inspanningen in het afgelopen seizoen en wij hopen hem nog vaak op ons sportpark te mogen begroeten.

 

TC AFC