Het einde van FC Amsterdam

Vorige week donderdagavond mocht AFC VET 3 de tegenstander zijn van het allerlaatste optreden van de spelers van FC Amsterdam, de vroegere roemrijke club die in het Olympisch Stadion vele triomfen vierde.
Voor wie het niet weet was Dé Stoop lange tijd oprichter (in 1972), voorzitter en ‘eigenaar’ van de fusieclub FC Amsterdam (Blauw-Wit, DWS en De Volewijckers) . De bijnaam van de spelers was 'De Lieverdjes'.
In 1982 werd de club opgeheven.
Dé Stoop was later ook de initiatiefnemer van een fonds voor de AFC jeugd genaamd ‘Stichting de Lieverdjes van AFC’. Zijn dochter Marjan maakte ook deel uit van het stichtingsbestuur.

Maar nu werd het einde ingeluid voor de veteranen van FC Amsterdam. Leeftijd en blessureproblemen maakten een verdere voortgang niet meer mogelijk.
Op de bank bij FC Amsterdam zaten tegen AFC gerenommeerde spelers als Heini Otto, Jan Jongbloed, Tonnie Bruins Slot en Pim v.d. Meent en verzorger Co Grosze Nipper op de bank. Wel nog in het veld
Hans Suiker, Klaas Karte, Martin Eylers, Ed de Boer, Wim Crouwel e.a .  En ook aanwezig Marjan Stoop.
De AFC veteranen telden door blessures en zakelijke beslommeringen vele afwezigen, slechts 12 man konden hun opwachting maken. 
De wedstrijd werd geleid door voormalig topscheidsrechter Bep Thomas want onze eigen scheids Marko diende óók mee te ballen. Uiteindelijk lieten de onzen er geen kunstgras over groeien en na een lekker potje voetbal, je kon echt wel zien dat er hier oude meesters aan het werk waren, werd door Jos Willems 2x en Twan Roovers een 3-0 zege behaald.

De 3e helft in ons clubhuis was bijzonder gezellig en door een buffet, verzorgd door het Indonesisch specialiteitenhuis BOJO, en daarna een quiz met oude FC Amsterdam beelden werd de avond zeer geanimeerd en daarmee het seizoen afgesloten.

Alle wedstrijdkleding van de selectie FC Amsterdam is geschonken aan jonge voetballers in Ghana.
MK